Tűzvizsgálat

2024.07.25. 12:52

A tűz ellenére folytatódhat a munka a faddi olajsajtoló üzemben

Elektromos hiba okozhatta a tüzet hétfőn éjjel egy faddi üzemben. A Solio Kft. egyik raktára és egy másik melléképület teteje lángolt.

Révészné Hanol Erzsébet

Az étolaj sajtoló üzem melléképületének tetőszerkezete égett

Forrás: Fadd ÖTE

A Solio Kft. faddi üzemének területén csaptak fel lángok hétfőn éjjel. Miként arról korábban beszámoltunk, teljes terjedelmében égett az olajat sajtoló üzem 80 négyzetméteres raktára, valamint a mellette található, szintén téglafalazatú, 200 négyzetméteres présüzem tetőszerkezete.

A Solio Kft. üzemének főépületében nem tett kárt a tűz

– Hihetetlen, mekkora lánggal égett a tető – emlékezett vissza a történtekre Palcsó Gábor, a cég ügyvezető igazgatója. Elmondta, hogy nagy valószínűséggel elektromos probléma okozta a tüzet, miután zárlat keletkezett az egyik kapcsolószekrényben. A raktárból indult a tűz, ahol többek között gépeket, szerszámokat tároltak, és innen terjedt tovább egy másik melléképületre, amelynek a teteje megsemmisült. A tűzfal azonban megakadályozta a lángok továbbterjedését, a fő üzem nem sérült, a beton födémnek köszönhetően az oltáshoz használt víz sem tett benne kárt. Kormolódott az épület, ám a termelés korlátozottan ugyan, de folytatódhat. A biztosító szakemberei még vizsgálják, milyen mértékű a kár, az ügyvezető előzetesen ötvenmillió forint körülire becsüli az összeget.

Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a káresetet követően elmondta, hogy a paksi és a szekszárdi hivatásos, a tolnai önkormányzati, valamint a helyi önkéntes tűzoltók öt vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A munkát a kalocsai vízszállító is segítette. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálatot indít a tűz keletkezési körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában