Tűz

2024.09.05. 17:09

A szabad ég alatt éjszakáztak a tűzoltók Kalaznó közelében

Nehezen járható terepen küzdöttek a lángokkal a tűzoltók Kalaznó határában.

Révészné Hanol Erzsébet

Húsz hektáron égett aljnövényzet, tarló és gyümölcsös szerdán Kalaznó külterületén. A lángok lábon álló kukoricát és egy fenyvest veszélyeztettek.

Fotó: Denes Martonfai

A nagy kierjedésű tűzesethez több település tűzoltóit riasztották: szekszárdi, bonyhádi, dombóvári, paksi, sásdi, kalocsai és kaposvári hivatásos, valamint kétyi, zombai és gyönki önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. A nehezen járható terepen hét vízsugár, kéziszerszámok és puttonyfecskendők segítségével oltották el a lángokat – tájékoztatott Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Hozzátette, hogy éjszaka, illetve csütörtökön napközben is voltak a helyszínen tűzoltók, felügyelet alatt tartották a területet, hogy megakadályozzák az esetleges visszagyulladást.

Mint azt megírtuk, egy nappal korábban, kedden is Kalaznó mellé riasztották a tűzoltókat. Akkor négy hektáron égett az aljnövényzet, a lángokat a szekszárdi, bonyhádi-, sásdi- és paksi- hivatásos tűzoltók fojtották el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában