Labdarúgás

2024.09.15. 19:49

Tízből kilenc paksi drukker szerint még mindig Böde Dani a király

Ezt az eredményt hozta a Paksi FC oldalán közzétett szavazás, amelyben a csapat mostani szezonjával kapcsolatosan tett fel kérdéseket a klub. Böde Dani mindent vitt.

Teol.hu

Ha megindul a kapu felé, Böde Dánielt nem könnyű megállítani

Fotó: Dömötör Csaba

A Paksi FC a bajnokságban öt mérkőzés után 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel a harmadik helyen áll a tabellán, a nemzetközi kupában pedig előbb az Európa-ligában kiesett a román Corvinul Hunodearával szemben (0–4, 2–0), az Európai Konferencialigában azonban folytathatta szereplését, s a ciprusi AEK Larnacát (3–0, 2–0) és a montenegrói FK Monart (3–0, 2–2) is búcsúztatta. A főtáblára kerülésért vívott párharcban, idegenben 2–2-es döntetlent értek el a zöld-fehérek a cseh Mladá Boleslavval szemben, a hazai visszavágót azonban 3–0-ra elveszítették. 

Jár neki a taps, Böde Dani remek teljesítményt nyújtott eddig a szezonban – különösen a nemzetközi kupameccseken remekelt
Jár neki a taps, Böde Dani remek teljesítményt nyújtott eddig a szezonban – különösen a nemzetközi kupameccseken remekelt
Fotó: Makovics Kornél

A szezonrajttal a válaszadók 86 százaléka elégedett, a nemzetközi csaták közül pedig a larnacaiak elleni hazai 3–0 a legkedvesebb a drukkereknek – legalábbis 51,6 százalékuk vélte így. A szurkolók 72,1 százaléka szeretné mielőbb elfelejteni a Corvinul elleni 4–0-ás hazai vereséget.

A játékosok teljesítményét firtató kérdésre 90,2 százalék válaszolt úgy, hogy Böde Dani, az ikon volt a csapat legjobbja a nemzetközi kupaszereplés alkalmával. Az azóta távozott kapus, Szappanos Péter 56,6, Papp Kristóf 52,5 százalékot kapott. Szappanos távozását a szurkolók 86,1 százaléka sajnálja, a legtöbbet pedig Ötvös Bencétől várják a szimpatizánsok – a kérdőívet kitöltők 62,3 százaléka nevezte meg a Kisvárdáról érkezett futballistát. 

A Puskás elleni volt Böde Dani és társai legjobb meccse

A bajnoksággal kapcsolatos kérdésekre válaszolva a drukkerek 78,7 százaléka mondta azt, hogy ez reális teljesítmény az atomvárosi csapattól. A szurkolók 66,4 százaléka szerint a paksi csapatnak a Puskás Akadémia elleni volt az idényben a legjobb meccse, de 26,2 százalék tette oda a listára az újpestiek legyőzését. Mindkét bajnokit 2–1-re nyerte meg a Paks. 

A Mol Magyar Kupában hétvégén lett volna fellépésük az atomvárosiaknak, de a Mezőörs a pályája használhatatlansága miatt lemondta az összecsapást, a Paksi FC így játék nélkül jutott be a negyedik körbe. A bajnokság a mostani hétvégén folytatódik, a Paks a 7. körben, szeptember 22-én, vasárnap 19 órától az ETO FC Győr vendége lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!