Euroliga-selejtező

19 órája

Minimális hátrányt szedett össze Brnóban a Tarr KSC Szekszárd

Végletekig kiélezett mérkőzésen a Tarr KSC Szekszárd 67–66-os vereséget szenvedett a cseh Zabiny Brno vendégeként az Euroliga-selejtező első mérkőzésén.

Berg Sándor

Brnóban kezdődött el a szekszárdi klub új korszaka, ahol végre tétmérkőzésen is bemutatkozhatott a Magyar Bianka irányította kék-fehér alakulat. A Tarr KSC első öt pontját az ausztrál 3x3-as válogatottal a párizsi olimpián szereplő Marena Whittle szerezte, de a csapat védekezése az első percekben nem akart összeállni, a jól célzó és a könnyű ziccereket sem hibázó csehek 14–7-re elléptek a látogatóktól. A szekszárdiak vezetőedzője ekkor idejét látta, hogy magához rendelje övéit, az időkérés után a negyedből hátralévő szűk négy percben mindössze egy pontot jegyzett a dobószázalékán jelentősen rontó Brno, így a KSC a finn válogatott Sara Bejedi utolsó pillanatban elengedett triplájával minimális előnnyel zárta az első felvonást.

Marina Whittle remek játékkal mutatkozott be tétmérkőzésen a KSC Szekszárd mezében
Marina Whittle remek játékkal mutatkozott be tétmérkőzésen a KSC Szekszárd mezében
Forrás: Tarr KSC Szekszárd

Izgalmas, de nem túl látványos mérkőzés alakult ki a folytatásban, köszönhetően annak, hogy mindkét csapaton érezni lehetett, hogy az idény elején jár, sok volt a hiba támadásban és védekezésben egyaránt (a hazaiak négy, a vendégek öt felkészülési mérkőzést játszottak). Éppen ezért egyik fél sem tudott komolybb előnyt kiharcolni magának az első félidőben, így amikor Kathryn Westbeld duplájával és Whittle hárompontosával 24–21-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző, a cseh tréner rögtön időt kért, ahogy magyar kolléganője is, amikor 30–29-re felzárkóztak a hazaiak Nikolina Knezevic triplája révén. A játékrészben az utolsó szó ugyanakkor ismét a Szekszárdé volt Boros Júlia ziccerével.

A látogatók kiválóan folytatták a szünet után, Whittle vezérletével már 32–39-et is mutatott az eredményjelző a Vodova Arénában, de aztán ismét megtorpant a KSC. A következő öt támadás pont nélkül zárult, Elissa Cunane kosarával pedig egyetlen pontra visszajött a Brno, ráadásul a játékrész végét 6–2-re megnyerték, ezzel az utolsó negyedet már a hazaiak várták minimális előnnyel.

Emma Cechova duplájával hat pontra hízott a csehek előnye, de Boros Júlia úgy gondolta, itt még nincsen vége a meccsnek: két triplát süllyesztett el a kosárba, de Kathryn Westbeldnél és Marena Whittle-nél is megdobbant az a kék szív (62–64). A végletekig kiélezett hajrában viszont a Brnónak jött ki jobban a lépés (a remekül játszó Whittle a végén ziccert rontott), így minimális előnyből várhatja a szeptember 25-i, szekszárdi visszavágót. A párharc győztese feljut az Euroliga főtáblájára, a vesztes az Európa Kupában folytatja tovább ősszel.

Euroliga, selejtező, 1. mérkőzés
Zabiny Brno (cseh)–Tarr KSC Szekszárd (15–16, 16–18, 17–13, 19–19)
Brno, Vodova Aréna. V.: Oliot (francia), Gajdosz (lengyel), Tomasovic (szlovák)
Brno: E. Hamzová 10, Sklenárová 2, Záplatová 9/3, KOSTOWICZ 12, CUNANE 9. Csere: Zeithammerová 5/3, Knezevic 10/6, Dudásová 3, CECHOVÁ 7. Vezetőedző: Viktor Prusa
Szekszárd: Horváth B. 3, Mányoky, Bernáth 2, WHITTLE 22/12, WESTBELD 18/6. Csere: BOROS J. 12/6, Theodoreán 2, Johnson 2, Bejedi 5/3, Holcz. Vezetőedző: Magyar Bianka
Az eredmény alakulása. 3. perc: 4–5. 7. p.: 14–7. 12. p.: 19–19. 17. p.: 24–28. 20. p.: 31–30. 22. p.: 32–39. 26. p.: 42–43. 30. p.: 48–47. 35. p.: 59–53. 38. p.: 65–64.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!