Közlekedés

2 órája

Az 55-ösön úton Pörböly és Baja között 60-ra csökken a sebességhatár

Az árvízveszély miatt számos forgalomkorlátozásra kell számítani Tolnában. Az áradás elől menekülő vadak gyakoribb felbukkanására is figyelmeztet a rendőrség.

Révészné Hanol Erzsébet

A dunai árhullám közeledtével 2024. szeptember 20-a éjféltől forgalomkorlátozás lép életbe az 55-ös főút Pörböly és Baja közötti szakaszán. Ez azt jelenti, hogy az érintett útszakaszon 60 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

Sebességkorlátozást vezettek be
Sebességkorlátozást vezettek be számos útvonalon
(Forrás:  Facebook)

Emellett arra kérik az autósokat, hogy a vadveszély miatt is különös figyelemmel közlekedjenek, ugyanis az érintett terület melletti erdőkből az ár elől menekülő vadak gyakrabban bukkanhatnak fel az úton és annak közelében – figyelmeztetnek a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán.

A 6-os főút paksi szakaszán a Lidl áruház és az OMV töltőállomás között szeptember 20-án 14:00 órától 40 km/s sebességkorlátozást vezetnek be az árhullám levonulásáig.

A hétvégén további forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra lehet számítani a dunai árhullám miatt. Ezekről is folyamatosan tájékoztatást adunk majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában