Zaklató garázdálkodik

3 órája

Perverz férfi mutogatja magát a játszótereken, veszélyben a gyerekek Tolnán

Feltehetően egy visszaeső bűnöző tartja félelemben a játszótereken a gyerekeket és szüleiket Tolnán. Egyre több szülő figyelmezteti a közösséget, hogy a hatvanas éveiben járó perverz férfi a közszeméremsértő viselkedésével vált ki rémületet és elborzadást. A hatósági intézkedés már elindult, de fontos, hogy a lakosság figyeljen, és értesítse a rendőrséget, ha tapasztal bármi hasonlót.

Balogh Éva

A kép illusztráció.

Fotó: New Africa

Tolnán a játszótereken az elmúlt időszakban egy perverz férfi jelent meg, aki viselkedésével félelmet kelt a szülők és gyerekek körében. A közösségi médiában több szülő is beszámol a férfiról, aki fogdossa magát a közparkban, a gyerekek szeme láttára. Bár a perverz férfit korábban már elítélték, jelenleg szabadlábon van. A közösségi oldalakon több szülő is megosztotta tapasztalatait a zaklatóról, valaki fotót is mellékelt egy hozzászólásában. A szülők értesítették a rendőrséget, akik azonosították a férfit, és eljárást indítottak ellene szeméremsértés miatt – mondta el Debreczeniné Farkas Edit, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette, a nyomozás folyamatban van. A hatóságok kérik a lakosságot, hogy minden gyanús esetet jelentsenek. 

perverz férfi
Perverz férfi tartja rettegésben a várost (a kép illusztráció)   Fotó: Tóth Imre/Hajdú-Bihari Napló

A perverz viselkedésre nincs türelmi idő

A közösségi médiában egyre több szülő ír arról, hogy találkozott a férfival, aki a játszótereken, áruházak közelében vagy forgalmas helyen próbál gyerekek közelébe kerülni. Több szülő is beszámolt róla, hogy a férfi zavaróan figyeli a gyerekeket, közszeméremsértő viselkedésével megdöbbenést és félelmet vált ki az emberekből. 

Az egyik édesanya szerint már a Duna-parti játszótéren is találkoztak vele, mások szerint pedig a férfi gyakran mutatkozik a Vásártéri játszótéren vagy a Spar áruház előtt.

Mit tegyünk, ha zaklatóval találkozunk? 

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője, Huszti Gábor azt javasolja, hogy a szülők lehetőleg kerüljék a csendes, forgalomtól távolabb eső helyeket, és mindig kivilágított utcákon, tereken közlekedjenek. További javaslata szerint érdemes önvédelmi eszközt, például gázspray-t vagy személyi riasztót is tartani magunknál. Ha valaki mégis összefutna egy ilyen zaklatóval, lehetőleg maradjon nyugodt, jelezzen a körülötte lévőknek, és távolodjon el a helyszínről.

Figyelmeztetések a szülők számára:

  1. Hívják azonnal a rendőrséget, ha a férfi zaklató módon viselkedik.
  2. Segítsenek egymásnak a gyors bejelentésben és figyelmeztetésben.
  3. Ne hagyják gyermekeiket felügyelet nélkül a játszótereken, és kísérjék el őket biztonságos helyre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában