Aranycsapat Települések Szövetsége

2018.05.05. 17:52

Ápolják a legendás futballisták emlékét

Hanol Erzsébet

Megalakult az Aranycsapat Települések Szövetsége, melynek kezdeményezője és tagja Dombóvár önkormányzata. Szabó Loránd polgármester elmondta, a megállapodás szerint a társaság tagjai azok a hazai városok és falvak lehetnek, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a világhírű nemzeti csapathoz. Dombóvár felhívására a dorogi önkormányzat, a főváros IX., XIII. és XIX. kerületi önkormányzata, valamint a Puskás Ferenc Nemzetközi Futball Alapítvány és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány csatlakozott a kezdeményezéshez.

Céljuk, hogy ápolják az Aranycsapathoz és annak játékosaihoz kötődő emlékeket, új emlékhelyek létesítése és a meglévők népszerűsítése. Emellett focitornákat szeretnének szervezni a települések labdarúgóklubjai számára, és évente egy sportszakmai konferencia megtartását tervezik. Az alakuló ülésen részt vett id. Lomnici Zoltán, az Aranycsapat-emlékév Testület elnöke és ifj. Buzánszky Jenő, az Aranycsapat dombóvári tagjának fia is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában