fejlesztés

2018.09.25. 10:30

Ovis sportpályával bővült az intézmény

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock

Ovis sportpályát avattak nemrégiben az újdombóvári Százszorszép Óvodában. A hatszor tizenkét méteres játékterű, több sportág űzésére alkalmas létesítmény a vállalkozások társasági adó felajánlásainak és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványnak köszönhetően, az önkormányzat támogatásával épülhetett meg – számol be a Dombomedia.hu.

Az ünnepélyes átadó Szabó Linda és Stifter Balázs zenés műsorával kez10dődött, majd Bokros Csilla, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány projektmenedzsere mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy a szervezetet 2011-ben Buzánszky Jenő, az Aranycsapat Újdombóváron született hátvédje hozta létre. A cél, hogy sportpályák építésével megteremtsék az óvodás korú gyermekek számára a rendszeres mozgás feltételeit. Szabó Loránd polgármester a társasági adójukat felajánló vállalkozóknak mondott köszönetet, illetve arra biztatta az óvónőket, minél többször használják a gyerekekkel a pályát. Teufelné Glaub Ágnes intézményvezető arról beszélt, hogy a rendszeres mozgás nagymértékben elősegíti a három–hat éves gyerekek fizikai és szellemi képességeinek fejlődését, serkenti a tanulási folyamatokat. Ennek köszönhetően a gyerekek jobban tudnak koncentrálni a különböző feladatokra, és így jobb eredményeket érhetnek el.

Az óvodások az avató után gyorsasági és ügyességi bemutatót tartottak az új sportpályán, Óliás Zsolt testnevelő tanítványai pedig focimeccset vívtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában