gyerekpályázat

2021.07.24. 18:00

A segítség fontosságát és erejét választották

K. K.

Díjat nyert a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény Hétszínvilág Fogyatékosok Otthona Rehabilitációs Intézménye és Lakóotthon Csipet csapata. A Legjobbak a jók között díjat nyerték el alkotásaikkal és tevékenységükkel az országos Segíteni jó, segíteni menő gyerekpályázaton júniusban.

A már nyolcadik alkalommal kiírt országos gyerekpályázat célja az volt, hogy a gyerekek megtapasztalják a segítségnyújtás örömét, valamint hétköznapibbá, divatosabbá tegyék az önzetlen tenni akarást. Az óvodások és iskolások bármely technikával bemutathatták tevékenységüket, például rajz, festmény, ragasztott kép, batikolás, montázs vagy más technikákkal, akár cselekvéssel is. Olyan megméretésen értek el sikert, amelyen már több ezer gyerek és sok száz iskola vett részt nem csak Magyarország minden térségéből, hanem még külföldről is.

Novák Antónia, a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány vezetője kiemelte, hogy a 2021-es pályázat témájának a segítség fontosságát és felemelő erejét választották, hogy a fiataloknál erősítsék az összefogás, a segítség, a barátságosság és másokért való felelősségvállalás fontosságát. Elismerően nyilatkozott az iskolákról, óvodákról és a pedagógusokról is, akik áldozatos munkájukkal, szabadidejüket sem kímélve juttatták sikerélményhez diákjaikat, óvodásaikat.

Az Alapítvány elnöke továbbá kiemelte és megköszönte annak a több mint hatvan vállalkozásnak a támogatását, felelősségvállalását, melyek fantasztikus ajándékokkal segítették a pályázatot, a pályázat küldetését, lehetővé téve ezzel a legjobb ötszáz pályázó gyermek jutalmazását.

Borítóképünk: A díjátadón nem csak ajándékok, érdekes programok is várták a gyerekeket

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában