Jogsija sincs

2023.09.29. 16:11

Nem úszta meg, hogy ismét volán mögé ült a notórius szabályszegő

Két éven belül számos közlekedési szabálysértést követett el egy mohácsi férfi, pedig nem is ülhetett volna volán mögé.

Révészné Hanol Erzsébet

Két éven belül számos közlekedési szabálysértést követett el egy mohácsi férfi, pedig nem is ülhetett volna volán mögé (Illusztráció: Shutterstock)

Sosem volt jogosítványa, sőt, még el is tiltották a vezetéstől azt a 24 éves mohácsi férfit, aki ellen eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség.

A vádirat tartalmát Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője ismertette. Elmondta, hogy a vádlottat korábban eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt félmillió forint pénzbüntetés kiszabása mellett öt évre eltiltotta az illetékes bíróság minden engedélyhez kötött közúti jármű vezetésétől. Ez a büntetővégzés 2021. augusztus 26-án emelkedett jogerőre.

Ennek ellenére a férfi 2023. július 22-én éjfél körül, az 56-os számú főúton személygépkocsit vezetett, amivel úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy az említett eltiltás hatálya alatt állt, továbbá jogosítványa egyébként sosem volt. A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes vezetői engedéllyel vagy az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes vezetési jogosultsággal rendelkezik.

Az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés minősített esetét a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A büntetett előéletű, két éven belül számos közlekedési szabálysértést elkövető vádlottal szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint a közúti járművezetéstől határozott időre történő eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál azzal, hogy egyidejűleg indítványt tett pártfogó felügyeletének elrendelésére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában