Tömegközlekedés

2024.03.31. 09:24

Az erőmű környéki helyközi járatokat is elektromosra cserélnék Pakson

Nemrég tesztüzemet teljesített a város és a paksi atomerőmű között egy elektromos IVECO, ami fontos lépés, mielőtt a cég új járműveket vásárolna.

Gazsó Rita

Tovább bővítenék a helyi elektromosbusz flottát

Fotó: Molnár Gyula

Az elővárosi típust egy héten keresztül vizsgálta a Paksi Közlekedési Kft., a kísérleti járat naponta mintegy 200 kilométert tett meg. A cég ügyvezetője szerint a gyártó által közölt több mint 400 kilométeres hatótáv teljesült a vizsgált időszakban.

Tavi Tamás elmondta, hogy a mostanihoz hasonló minőségű busz még nem járt Pakson, amely a legújabb, 2023-2024-es akkutechnikával, vezetést segítő technológiával felszerelve készült, amellyel a cégvezető szerint mind a buszvezetők, mind az utasok elégedettek voltak. A járművet járatonként 20-25 ember használta, akik kipróbálták, kedvelték. 

– Láthatóan van igény arra, hogy az atomerőmű bekerüljön a város vérkeringésébe ilyen módon is – fogalmazott az ügyvezető, aki a TelePaksnak beszámolt arról is, hogy a jövőben bővíteni kívánják a helyi tömegközlekedési flottát. 

Kiemelt cél, hogy a városban élők a zöldenergiát termelő egységhez kizárólag károsanyag kibocsátástól mentes, zöld járatokkal tudjanak eljutni dolgozni. 

Szabó Péter polgármester a paksi portálnak jelezte: a hosszútávú tervek között szerepel az is, hogy nem csak az atomerőműbe közlekedő helyi, hanem a helyközi járatokat is idővel sikerüljön hasonló járműre lecserélni. 

A paksi tesztjáratról, mint portálunk is megírta, most mindenki elmondhatja tapasztalatát, véleményét, a Paksi Közlekedési Kft. internetes kérdőívében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában