Sikeres pályázat

2024.06.30. 09:00

Térköves járdára léphetnek a járókelők Cikón

Új járdaszakasz épült meg Cikón a napokban.

Szeri Árpád

Új járdaszakasz épült meg Cikón a napokban. A község önkormányzata a beruházáshoz szükséges összegre a Magyar Falu Program keretében pályázott, sikerrel. 

Cikó, járda, magyar falu program
A Petőfi Sándor utca mintegy száz méteres szakasza kapott térköves burkolatot Cikón. Fotó: Beküldött kép.

– A Petőfi Sándor utca ezen részén, a 43-tól 51-ig terjedő házszámig nagyon rossz állapotban volt a betonozott járda – mondta el Molnár Józsefné polgármester. – Repedezettség miatt fennállt a balesetveszély is. A rendbehozatalt nem halaszthattuk. A pályázaton közel tíz millió forintot nyertünk, ezt az összeget fordítottuk a szükséges munkára. Ennek keretében térköveket kapott az említett, mintegy száz méter hosszú szakasz.

Ezzel együtt a gépkocsi bejárók alapja is erősebb lett. Azt még hadd tegyem hozzá, hogy miután már sok mindent rendbe tettünk a községben, az elkövetkező időszakban az utak, járdák felújítása lesz az egyik legfontosabb feladat. Ez a most megvalósult munka nyitánya volt ennek az átfogó tennivalónak.

Cikó
Molnár Józsefné is megköszöntötte a kilencvenedik születésnapját ünneplő Kozma Vencelnét.
Fotó: Beküldött fotó

A napokban még egy jeles esemény zajlott le a településen. Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Kozma Vencelné, született  Csibi Veronika, akit Cikó önkormányzata nevében Molnár Józsefné is megköszöntött. Vera néni nagy örömmel és sok szeretettel várta a virágcsokorral és emléklappal érkező település vezetőt. Az 1934-ben Romániában, a bukovinai Hadikfalván született hölgy dédunokái körében fogadta a gratulációkat és mint mondta, legfőbb támasza szerető családja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában