Oktatás

2024.06.30. 07:30

A jövő kutatóorvosainak képzését támogatják Szekszárdon

Gimnazistáknak indul olyan átfogó program szeptembertől Szekszárdon, aminek a célja, hogy az igazán tehetséges fiatalokat a kutató orvosszakmák felé irányítsa. Az oktatási program a helyi önkormányzati is támogatja, évi ötmillió forinttal.

Bencze Péter

Az oktatási program a város önkormányzata, a helyi Garay János Gimnázium, a Balassa János Kórház, valamint a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány összefogásának köszönhetően valósul meg. A költséget kétharmadát utóbbi szervezet finanszírozza, a pénz harmadát pedig a város pótolja ki – erről a csütörtöki testületi ülés alkalmával született döntés.

Évi ötmillió forinttal támogatja a szekszárdi önkormányzat a kiemelten tehetséges diákok oktatási programját.
Évi ötmillió forinttal támogatja a szekszárdi önkormányzat a kiemelten tehetséges diákok oktatási programját.
Fotó: Makovics Kornél

Számos hasznos hozadéka van az oktatási programnak

A kezdeményezésnek köszönhetően a Garay János Gimnázium diákjai közül többen rendszeres elméleti képzéseken, laboratóriumi gyakorlatokon, kórházi és egyetemi látogatáson, valamint olyan tanulmányi utakon vehetnek részt, amik során Nobel-díjas kutatókkal találkozhatnak. Ezek mellett sor kerül az iskola két tanárának továbbképzésére, és oktatási-, valamint labor eszközök beszerzésére is.

A Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány programja az ország 16 városában működik, a dél-dunántúli régióban eddig Kaposváron és Pécsett volt csak elérhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában