Teol.hu videó

2024.07.25. 09:03

Hatalmas bulit eredményezett a ponthatárok kihirdetése (videó)

Szerdán késő délutántól több ezer diák kezdett gyülekezni a pécsi Széchenyi téren azért, hogy együtt várják a felsőoktatási ponthatárok kihirdetését. Pontban este nyolc órakor aztán el is kezdődött a PontOtt Parti legizgalmasabb része: több százan törtek ki örömujjongásban, miután elkezdődött a ponthatárok kihirdetése.

Bencze Péter

Sok Tolna vármegyei diák várta a pécsi főtéren a pontok kihirdetését (Fotó: M. D.)

Fotó: Denes Martonfai

Már este hét órakor is alig lehetett mozdulni a téren: a fiatalok tömege mellett az egyetem karai, a felsőoktatási intézménnyel együttműködő cégek és intézmények standjai várták a PontOtt Partira érkezőket. A buli aztán este T.Danny koncertjével zárult. A ponthatárok kihirdetése valóban felrázta Pécset. 

Tolna vármegyei diákokat is Pécsre vonzott a ponthatárok kihirdetése

Bitter Dániel és barátai a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból érkeztek a pécsi Széchenyi térre, hogy együtt várják a felvételi ponthatárok kihirdetését. A fiatalok közül volt, aki a Szegedi Tudományegyetemre, mások a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre, vagy éppen a Pécsi Tudományegyetemre jelentkeztek. Mindannyiukat felvették. Ők azt mondták portálunknak, az este hátralevő részében még megvárják T. Danny koncertjét és várhatóan hajnalig buliznak majd.

A téren Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora is köszöntötte a PontOtt Partira érkező felvételizőket. A rektor arról beszélt, nehéz, ugyanakkor meghatározó, életük legszebb évei várnak azokra, akiket szerdán este felvettek valamelyik felsőoktatási intézménybe.

Miseta Attila emlékeztetett arra, hogy a pécsi egyetem az ország legrégebb óta működő felsőoktatási intézménye. Ezzel együtt pedig a régió legnagyobb egyeteme.

Több, mint 90 ezren jutottak be

Tovább növekedett a műszaki, természettudományos, mérnöki, informatikai képzésekre, agrár- és orvos-egészségtudományi képzésekre, valamint a tanár- és tanítóképzésre felvettek száma.

A központi ponthatárváró rendezvényt Debrecenben tartották, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.

Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter a debreceni helyszínen az MTI-nek azt mondta, a sikeres, megújult magyar felsőoktatás, a 310 ezres egyetemi közösség "ma este, a ponthatár-meghatározásokkal több mint 90 ezer felvett hallgatóval bővült".




 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában