Fesztiválok hétvégéje

2024.08.31. 20:00

A Galuska Fesztivál idén is színes és fergeteges volt

A nyárzáró hétvége több fantasztikus programot is kínált Tolna vármegyében, közülük kiemelendő az augusztus 30-31-én tizennyolcadik alkalommal megrendezett Teveli Galuska Fesztivál, ahol a gasztronómia szerelmesei és a szórakozni vágyók egyaránt megtalálhatták a számukra legkedvesebb programokat.

Farkas Eszter

kétnapos Galuska Fesztivál idén is sok látogatót vonzott a színes kulturális és családi programokkal

Fotó: Makovics Kornel

A Teveli Művelődési Házban és az Óvoda előtti téren zajló kétnapos Galuska Fesztivál idén is sok látogatót vonzott a színes kulturális és családi programokkal.

A művelődési házban kezdődött a Galuska Fesztivál

A fesztivál augusztus 30-án, pénteken este hat órakor kezdődött egy különleges székely-magyar nótaesttel, melyet a Teveli Székely Kör szervezett. Az este meghitt dallamai és szívhez szóló előadásai kellemes hangulatot teremtettek, és megadták az alaphangot a fesztivál további eseményeihez. Az est folyamán olyan fellépőkkel találkozhattak a résztvevők, mint Bokor János, Nyíri Szabó Sándor, Regián Melinda, Balázs Anikó, Ferenczi László, Tolnai Magdolna, Dobos Zsolt, Ferenczi Attila, Nyári Zászló és zenekara.

Szombaton színes forgatag az óvoda előtti téren

A fesztivál főnapja a szombat volt, amikor már délelőtt tíz órakor ünnepélyes szentmisével, kenyérszenteléssel, emléktábla avatással és koszorúzással nyitották meg a programot. Ezt követően a közönség megkóstolhatta a legfinomabb galuskákat, melyeket a zsűri értékelt, kiemelve a helyi konyha remekeit.

Kulturális műsorok és szórakoztató előadások

A kulturális műsorok kora délután kezdődtek el, ahol a teveli óvodások és iskolások mutatkoztak be, de színpadra lépett a Teveli Székely Kör, az Eppel János Német Nemzetiségi Egyesület kórusa, a Garai Ifjúsági Tánccsoport, a Gyerekpezsgő Duó és a New Generation tánccsoport is. A szórakozásról Fazekas Lázár gondoskodott, aki humoros székely anekdotáival nevettette meg a közönséget.

Fergeteges zenei programok

A délután folyamán többek között a Hangszerelem Zenestúdió zenés előadását élvezhették a résztvevők, majd megtartották a tombolasorsolást és a főzőverseny eredményhirdetését is. Az este csúcspontjaként, több zenekar is színpadra lép, köztük a Lanti és barátai rockzenekar, a Revans együttes, valamint a Delfin Zenekar, akik az utcabálon várhatóan fergeteges hangulatot teremtenek.

Családi programok és gasztronómiai kalandok

A színpadi programok mellett a fesztiválon számos egyéb élmény is várta a látogatókat. A Teveli ÖTE „tüzes” játékai, a Veres Pince borpavilonja, valamint olyan ínycsiklandó finomságok, mint a kürtőskalács, vattacukor, minifánk és természetesen a hőségben a fagyi is nagy népszerűségnek örvendett. Az általános iskola udvarán olyan ingyenes programok kaptak helyet, mint az ugrálóvár, a körhinta és a e-sport kamion. Nagy Zoltán testnevelő tanár a teqball-t mutatta be a gyerekeknek. A látogatók emellett az Angyal-Hívó Egyesület közreműködésével hennázhattak és palacsintázhattak is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában