Felfoghatatatlan

2024.09.14. 20:00

Hiába keresték közel százan, továbbra sincs meg Bódog Dániel (képgaléria)

Nagyszabású keresőakcióval próbáltak polgárőrök és civilek a múlt héten pénteken eltűnt Bódog Dániel nyomára bukkanni szombaton. A 29 éves férfit földön, vízen és levegőben is mintegy százan keresték szombaton délelőtt és délután Kalocsa és Sükösd térségében. Hiába a hatalmas erőfeszítés, Bódog Dániel nyomára ezúttal sem bukkant senki.

Bencze Péter

A Bódog Dániel nyomát keresők egy csoportja a fajszi kikötőből indult el szombaton délelőtt.

Fotó: Makovics Kornél

Bódog Dániel kutatását a Kalocsai Polgárőr Egyesület, valamint a Fajszi Polgárőr Egyesület szervezte. Az interneten meghirdetett eseményre mintegy százan jöttek el. A keresők között többen is voltak, akik ismerték a férfit. Egy nő azt mondta, a férfi gyerekkori barátja, együtt jártak zeneiskolába Bólyon, és bár az élet távolra sodorta Dánieltől, most mégis úgy érezte, meg kell próbálnia segíteni. 

A Bódog Dániel nyomát keresők egy csoportja a fajszi kikötőből indult el szombaton délelőtt.
A Bódog Dániel nyomát keresők egy csoportja a fajszi kikötőből indult el szombaton délelőtt. fotó: Makovics Kornél

Kalocsáról és Fajszról is indultak keresők

Az időjárási előrejelzések alapján már korán reggel nyilvánvaló volt, hogy délelőttre kiadós eső éri el Kalocsa, Fajsz és Sükösd térségét, ennek ellenére a tíz órára meghirdetett kutatásra egymás után érkeztek az autók a fajszi kikötőbe.

Fiatalok és idősebbek, polgárőrök, speciális kutatók, tűzoltók, mentősök, egészségügyi dolgozók és „civilek” jöttek el Dániel felkutatására. A keresők két csoportban Kalocsától Fajszig és Fajsztól Sükösdig próbáltak a kilencedik napja eltűnt fiatal nyomára bukkanni.

Fajszon Szabadi Istvánné, a helyi polgárőr egyesület elnöke irányította a kutatást. Ő azt mondta portálunknak, hőkamerával, speciális drónnal, motorcsónakokkal és emberi erővel próbálnak majd a férfi nyomára bukkanni.

Rendkívül nehéz terepen keresték Dánielt

Néhány perccel tíz óra után aztán megindultak a kutatók, hogy végre megtalálják Dánielt. A terep rendkívül nehéz volt: kövezéseken, mocsaras erdősávokon, gyakran derékig érő növényzetben kellett figyelni a partot és a vizet. Az eredeti terv szerint a keresők mindkét csoportja nagyjából 15-15 kilométert tett volna meg mintegy négy óra alatt, ám az időjárás közbeszólt, ezért nagyjából 10-10 kilométer megtételét követően a keresést le kellett állítani. A szakadó esőben veszélybe kerültek volna azok, akik azért keltek útra, hogy megtalálják Dánielt

Minden jel arra utal, hogy Bódog Dániel a Dunába vetette magát

Dániel eltűnésének hírét még múlt héten osztotta meg az édesanyja. Az ügy már akkor rendkívül különösnek tűnt. Az asszony azt írta a közösségi médiában, hogy a fia hazafelé tartott busszal, de Kalocsa és Sükösd között rosszul lett, ezért leszállt.

Egy szemtanú szerint a láthatóan zavartan viselkedő Dániel előbb egy hídról a Vajas csatornába ugrott, majd onnan kimászott és mindent, ami nála volt hátrahagyva elindult Fajsz irányába. Másnap már a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület tagjai kutyával is keresték, ám a nyomkereső állat a fajszi Duna-parton elveszítette a szagot.

Dánielről úgy tudjuk, súlyos magánéleti gondokkal küzdött, a férfi ezért akart egy hosszabb időre Baranya vármegyébe, a szüleihez hazaköltözni Budapestről. A mostani kutatáson azt is beszélték a résztvevők, hogy a férfi korábban már próbálkozott öngyilkossággal.

Azt, hogy Dániel ki akarta oltani a saját életét, ezért indult a Duna felé, most is többen felvetették. A kutatásában résztvevők közül jó néhányan biztosak abban, hogy ezért szervezték a Duna partjára a keresést.

Mindig van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában