Lecsópaprika, méz, szőlő, barack, szilva volt a sláger

23 órája

Igazi őszi kínálat jellemezte a szekszárdi piacot

Csendes volt a szerdai szekszárdi piac, se vásárlóból, se eladóból nem volt tömeg. Igazi őszi kínálat jellemezte a kipakolt termékeket: szilva, szőlő, paprika, méz, és már lehetett vásárolni műanyagból készült temetői koszorúkat is.

Mauthner Ilona

Nem volt nagy kínálat és nem volt nagy érdeklődés sem szerdán, a szekszárdi piacon. Igazi őszi kínálat jellemezte az árusok portékáit: lecsónak való paprikából dömping volt, kilóját 550 - 580 forintért kínálták. Paradicsomból kevés volt, az sem hibátlan.

Igazi őszi kínálat a méz, a szekszárdi piacon több méhész is árulja a termékeit.
Mézből, méhészeti termékekből bőséges volt a kínálat a szerdai piacon Fotó: Mauthner Ilona / Forrás:  Forrás: Tolnai Népújság

Igazi őszi kínálat: már a koszorúk is megjelentek

Kovászolni való uborkából most több volt mint bármikor, kilóját 780-850 forintért adták. A kelkáposzta kilóját 750 forintért, a szilváét 550 forintért, az őszibarackot, szőlőt 700-1100 forint között kínálták. Még lehetett venni csemegekukoricát is, de a szemek kicsit már ráncosak voltak. Amúgy 150 forintot kértek egy-egy csőért.

Méhészből sem volt hiány a piacon, és mézes termékekből sem. A tolnai Nektár Farm képviselője elmondta, ahogy lehűlt az idő, egyre több a vásárló, érdeklődő. Különböző kiszerelésekben árulják a mézet, hogy akinek kevesebb rá a pénze, az is tudjon vásárolni, ha akar.

A füstöltárut kínálók – szalonna, kolbász, szalámi, töpörtyű, angol szalonna – is kipakoltak, de az árak kissé riasztóak, 4000 forint alatt nincs füstölt kolbász, se szalonna.

Meglepő módon a koszorúkat árusítók is megjelentek már, igaz még csak műanyagból készülteket kínáltak, az jobban kibírja Mindenszentekig a várakozást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában