Teol.hu podcast

2024.08.19. 17:30

Kutyák a kánikulai melegben

Kánikula, mondják úgy is, kutya meleg. És tényleg a kutyákról nevezhették el, mert latinul canis, vagy canis lupus familiaris a kutya elnevezése.

Szepesi László

Fiát Szilvia, a kutyák védőangyala (a szerző fotója)

Azt, hogy ebben a sok hete tartó forró időszakban hogy érzik magukat a kutyák, azt Szekszárdon legjobban az ipari park melletti kutyamenhelyen tudják, hisz ott majd negyed ezer eb tölti napjait. Így ott érdeklődött Szepesi László Fiát Szilviától, a menhely vezetőjétől, akit emlegetnek úgy is, mint a kutyák védőangyala. 

Most ott naponta sok hektoliter víz fogy, a fák árnyéka védi a kenelek lakót, akik közül naponta néha több is igazi gazdára talál. És sokan vannak, akik segítenek. Viszont, mondja, még mindig nem elég nagy a szigor a kutyákat kínzókkal, meg azokkal szemben, akik csak tartják a kutyákat, de nem gondoskodnak róluk. Jószágaik nincsenek beoltva, így nincs is a bőrük alatt az a bizonyos kutyachip. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában