Főzőverseny

2024.08.13. 09:32

Harminckét csapat versengett a tizenötödik regölyi főzőversenyen

A Regölyi Kulturális és Szabadidő Egyesület szombaton már tizenötödik alkalommal szervezte meg hagyományos főzőversenyét, amely idén is hatalmas sikert aratott. Az eseményen 32 csapat mérte össze főzőtudományát, különböző kategóriákban, több száz érdeklődő előtt.

Balogh Éva

A szombati főzőverseny a regölyi közösségi élet egyik legfontosabb eseményévé vált az elmúlt másfél évtizedben, amit idén is nagy lelkesedéssel vártak a résztvevők. Kádár József, a Regölyi Kulturális és Szabadidő Egyesület elnöke elmondta, hogy a jubileumi rendezvényre 32 nevezés érkezett, akik három fő kategóriában mutathatták meg tudásukat: bográcsos ételek, egyéb főtt ételek, valamint a gyermekek számára létrehozott ifjúsági kategória. A zsűri összesen négy kategóriában értékelte a versenyzőket, és az első három helyezett mellett külön zsűridíjat is kiosztottak.

főzőverseny
Idén is a bográcsos ételek vitték a pálmát

A verseny fő attrakcióját a bográcsban készült ételek jelentették, ahol a pörköltek és halászlék domináltak. Az egyéb kategóriában többek között tárcsás húsételek és grillezett finomságok kerültek a zsűri elé. Külön öröm, hogy a gyermek kategória is népszerű volt, ahol a legfiatalabbak is kipróbálhatták magukat a konyhaművészet terén.

A bogrács kategóriában János Szabolcs vaddisznópörköltje nyerte el az első díjat, míg az egyéb kategóriában Gyalus Csaba sült szűzzel aratott sikert. A gyermekek közül Erdős Adrián paprikás krumplija bizonyult a legjobbnak, a második helyet Baranyai Boglárka sült csirke burgonyával fogása kapta, míg a harmadik Kádár Luca lett csilis babbal. A különdíjat Varga Dorka vihette haza babgulyásával. Főszervezői különdíjat Kazi Bence kapott, aki egy barbecue oldalast készített, míg a zsűri különdíját Kovács Ádám Martin erdei gombás tokánya burgonyagombóccal nyerte.

Szombaton egész napos színpadi programok szórakoztatták a látogatókat, és esti bulival zárult a nap.

A rendezvényen közel 300 fő vett részt, akik a finom ételek mellett élvezhették a közösségi programokat is. Kádár József külön kiemelte, hogy a szervezők már most a következő évi főzőverseny előkészületein gondolkodnak, hiszen a rendezvény évről évre egyre népszerűbb, és mind a résztvevők, mind a látogatók számára kihagyhatatlan eseménnyé vált a regölyi közösségi naptárban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában