Teol.hu videó

2024.08.25. 07:30

Több mint három évtizede segítik az elesetteket (videóval)

„Szekszárd Javáért kitüntető címet“ vehettek át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szekszárdi Csoportjának tagjai augusztus huszadika alkalmából. A vármegyeszékhelyen működő önkéntes csoport csak tavaly több, mint kettőszáz nehézsorsú embernek segített.

Bencze Péter

Harminckettő évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szekszárdi Csoportja. Feladataikat huszonnyolc taggal látják el, de munkájukat csak tavaly további száztíz önkéntes segítette egy-egy proejktjuk során. Kellenek is a szorgos kezek, ugyanis 2023-ban összesen száztíz szekszárdi és Szekszárd környékén élő, nehéz sorsú embernek segítettek. 

A Hesz Zoltánné (balra), a máltaiak szekszárdi csoportjának vezetője és Berlinger Attila, Szekszárd polgármestere a kitüntető cím átadását követően.
A Hesz Zoltánné (balra), a máltaiak szekszárdi csoportjának vezetője és Berlinger Attila, Szekszárd polgármestere a kitüntető cím átadását követően.
Fotó: Kiss Albert

Az önkéntes közösség tevékenysége rendkívül szerteágazó, de legfontosabb feladatuk az adományok gyűjtése, osztályozása, rendszerezése és szétosztása. Ennek érdekében minden hónap első keddjén várják azokat, akiknek ruhára, tartós élelmiszerre, vagy például bútorra van szükségük. Szerencséjük van, hiszen sok szekszárdi magánszemély és vállalkozás kínál fel nekik adományokat, aminek köszönhetően csak tavaly mintegy harminezer kilogrammnyi támogatást tudtak átadni azoknak, akik igazán rászorulnak.

Azt vallják, adni csak szeretettel érdemes, és nagyon büszkék arra, hogy elismerte őket a város, ahol régóta dolgoznak másokért. Ennek kapcsán Hesz Zoltánné, a máltaiak szekszárdi csoportjának vezetője azt mondta: mindazt amit tesznek, csak bizalommal lehet tenni, hiszen a beléjük vetett bizalom viszi hozzájuk az adományozókat, és a segítséget kérőket. Ők pedig ugyanígy megbíznak azokban, akiket támogatnak.

Szekszárd Javáért kitüntető cím

A Szekszárd Javáért kitüntető címet 2006 óta olyan, a városban működő vállalkozások kaphatják meg, amelyek kiemelten munkát végeznek a város gazdaságának fejlesztése érdekében, szociális területen, vagy egyediségükkel, munkájukkal hozzájárulnak a város országos vagy nemzetközi hírnevének öregbítéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában