TV-ajánló

2024.09.01. 14:48

A film, amelynek Brad Pittet köszönhetjük

Két barátnő hétvégi kiruccanásából életre szóló kaland lesz, és nemcsak azért mert útjuk során találkoznak Brad Pitt-tel. Thelma és Lousie filmajánló.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

A film, amelynek Brad Pittet köszönhetjük: Ridley Scott 1991-es Thelma és Louise című mozija. Két barátnő, a Susan Sarandon által alakított talpraesett, kemény pincérnő, Louise és a Geena Davis által játszott visszafogott, a háziasszony szerepbe belefáradt Thelma együtt kiruccan egy hétvégére, ám egy életre szóló kaland lesz az utazásból.

A film, amelynek Brad Pittet köszönhetjük
Brad Pitt Fotó: Shutterstock. Fotó: DFree

Az út kellemesen, a szabadság érzésével indul, de egy váratlan esemény örökre megváltoztatja a sorsukat. Egy bárban megismert férfi meg akarja erőszakolni Thelmát, mire Louise agyonlövi a fickót. Ettől kezdve állandó menekülés az életük. Megpróbálnak átjutni Mexikóba, mielőtt a zsaruk elkapnák őket. A filmben összesen öt 1966-os Ford Thunderbirdöt használtak el, a film csúcspontján pedig huszonnégy rendőrautót és három helikoptert alkalmaztak. 

Na de, akkor ne feledkezzünk meg a már említett Brad Pittről sem, aki  J.D., a cowboy szerepével került be Hollywoodban a jegyzett színészek közé. Pedig eredetileg William Baldwin játszotta volna a karakterét, de egy másik filmben kapott nagyobb szerepajánlatot. George Clooney-t többször visszautasították, Mark Ruffalo is hiába vett részt a castingon, végül Robert Downey Jr. kapta meg a szerepet. Csak hogy hamar kiderült, hogy nagyon alacsony a magas Geena Davishez képest, így aztán a színésznő maga választotta ki Brad Pittet.

Thelma és Louise, Paramount Network, (hétfő) 23.20.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában