Felújítás

2 órája

Adománygyűjtés a Kisszékelyi Római Katolikus Templom felújítására

A Kisszékelyi Római Katolikus Templom sekrestyéjének tetőzete évek óta beázik, ezért a tető és a belső tér felújítására adománygyűjtés indult. Az adományokat a Simontornyai Plébánia számlájára várják.

Balogh Éva

Kisszékely Község Önkormányzata adománygyűjtést hirdetett a helyi Római Katolikus Templom sekrestyéjének felújítására. A tető évek óta beázik, a támogatásokból a sekrestyetetőt és a belső teret szeretnék helyreállítani. A Kisszékelyi Római Katolikus Templom, amelyet Styrum Limburg gróf építtetett 1723-ban, fontos része a község történetének és életének. 

Beázás okozta károk a belső térben (forrás: facebook)

Az adományokat a Simontornyai Római Katolikus Plébánia számlájára várják. Eddig is érkeztek felajánlások, de további támogatásra van szükség a teljes felújításhoz. A templom és plébánia több száz éves múlttal bír: 1789-ben alapították a plébániát, és az anyakönyveket 1776 óta vezetik. A templom falai között magyar és német nyelven is prédikáltak a történelem folyamán, és az intézmény az oktatásban is fontos szerepet játszott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában