Közösség

2024.09.09. 14:00

UFO-t láttak a Bárka Fesztiválon

Sok érdekesség történt a hétvégi Bárka Fesztiválon Tolnán. Péntek este például még UFO-észlelésre is sor került, méghozzá egy ugyancsak jelentős érdekesség, egy jeti részéről.

Teol.hu

A kedélyeket azért különösebben nem borzolta a dolog, hiszen az érdekes jelenség csak a Takáts Tamás Blues Band koncertjén, az „UFO-t lát a jeti” című dalban szerepelt. A nagy sikerű koncertnek azonban volt még egy nagy érdekessége: egy tolnai zenész, Varga Mihály az egyik számnál spontán beszállt szájharmonikázni Takáts Tamásékhoz, nemcsak a közönség, hanem a zenészek elismerését is kivívva. 

Szombaton délelőtt kezdődött a hagyományos halfőző verseny, rengeteg résztvevővel. Fotó: Mártonfai Dénes

A Bárka Fesztivál programja viszont már péntek délután elindult a tolnai Duna-parton, az Alta Ripa Szabadidőparkban, Kuna Vali és testvérei swing zenéjével. Ezután a Humen Brass Band csinálta a fesztivált. Az est folyamán – a Herczig Zoltán önkormányzati képviselő által felajánlott – sört csapolta Appelshoffer Ágnes leköszönő és Balogh Zoltán leendő polgármester. Takáts Tamásék után az est hivatalos programját Gebhardt Csaba műsora zárta. 

Szombaton délelőtt kezdődött a hagyományos halfőző verseny, rengeteg résztvevővel. Mondhatni Holt-Dunát lehetett volna rekeszteni a sok hallével. A Dunamenti Polgári Egyesület például hat bográcsban mintegy kétszáz liternyi halas finomságot készített. A 31 mintát felvonultató főzőversenyt viszont a Vándorló Szépkorúak nyerték: az 5. számú csapatuk érdemelte ki a vándor főzőkanalat, az 1. számú gárdájuk pedig 2. lett. A 3. hely Fazekas Gábornak jutott a Czikk László, Schvébl János, Koncz Tamás alkotta zsűri ítélete alapján. A különdíjat a Bográcsforgatók kapták.  

Délután gyerekprogramok, az Alisca Brass Band, a Kerámia Zenekar majd Kovács Aliz és a Walking Mama remek koncertje szerepelt a műsoron. Ezt követte a férfi és női szíveket egyaránt megdobogtató Drumsters dob és tánc show, valószínűtlenül csinos táncos lányokkal, egzotikus táncos fiúkkal és vérpezsdítő ritmusokkal.

Közben egyre többen érkeztek a Duna-partra. A fesztivál leglátogatottabb programja a szombat esti sztárfellépő, az Ismerős Arcok koncertje volt, bizonyítva, hogy állítólag tényleg „egy vérből valók vagyunk”. A fesztivált szabadtéri diszkó zárta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában