TV-ajánló

2024.09.09. 11:07

Elszerette testvére nejét

Brunner Mónika

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Testvérek című amerikai pszichológiai thrillert 2009-ben mutatták be Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal és Natalie Portman főszereplésével. Egy hős tengerészgyalogos katona megjárja a poklot Afganisztában, ám mikor hazatér, saját testvérét találja a felesége és két gyermeke mellett. 

A Testvérek című thriller Sam és Tommy Cahill nevű testvérekről szól: Sam tengerészgyalogos katona (Maguire), akinek a helikopterét lelövik a tálibok Afganisztán felett. Tommy (Gyllenhaal), a család feketebáránya siet Sam nejének (Portman) és két gyermekének a segítségére, és végül betölti a családfői szerepet. 

A csavar a történetben, hogy Sam Cahill életben van, az afganisztáni háború foglyaként szabadul a pokolból, majd megpróbál visszailleszkedni az amerikai társadalomba. Poszttraumás stresszbetegségben szenved, rémálmok gyötrik. Az egészségügyi állapotát súlyosbítja, hogy a nejét, egykori középiskolás barátnőjét a saját testvére mellett találja. A neje azt állítja, hogy csak csókolozott Sam testvérével, semmi komolyabb nem történt köztük. Sam Cahill azonban nem hisz neki. A film története vizsgálja, hogy mit jelent egy család számára egy szeretett személy elvesztése, hogyan viselik a háború okozta traumákat, mi történik, mikor kiderül, hogy halottnak hitt családtagjuk életben van. 

Testvérek, amerikai thriller, Film4, 22.15. (hétfő, szeptember 9.) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában