Munkás hétvégék

2024.09.09. 18:00

Munkával töltött szombatok 2025-ben

A munkával töltött szombatokat senki sem szereti, és sajnos 2025-ben is akad belőlük néhány. Persze hosszú hétvégék is lesznek.

Farkas Eszter

Az áthelyezett munkanapok célja, hogy hosszú hétvégéket élvezhessünk, akár három-négy napos szabadságok formájában. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a hat napos munkahét senkinek sem esik jól. Lássuk, mely szombatokról van szó, és hogyan alakítják majd ezek az áthelyezett munkanapok a 2025-ös naptárunkat.

2025
Illusztráció: Shutterstock

Szombati munkanapok 2025-ben

2025-ben összesen három alkalommal kell majd szombaton dolgozni:

Május 17. – Ezen a napon május 2-át, pénteket kell ledolgozni. Az előrehozott munkanapnak köszönhetően a munka ünnepét négynapos hosszú hétvégén ünnepelhetjük, május 1. (csütörtök) és május 4. (vasárnap) között.

Október 18. – Ezen a szombaton október 24-ét, pénteket kell előre ledolgozni. Az eredmény? Négynapos hosszú hétvége október 23-tól október 26-ig.

December 13. – Az év utolsó szombati munkanapján december 24-ét, szerdát dolgozzuk előre. Ennek az áthelyezett munkanapnak köszönhetően egy ritka, ötnapos karácsonyi ünnepet élvezhetünk december 24. és december 28. között.

Hosszú Hétvégék és Munkaszüneti Napok 2025-ben

2025-ben több hosszú hétvége is vár ránk, de néhány ünnepnap sajnos hétvégére esik, így ezeknél csak a szokásos két nap pihenésre számíthatunk.

Egynapos munkaszüneti napok:

Január 1. – Szerda: Az év első napja, hagyományosan munkaszüneti nap.
Augusztus 20. – Szerda: Az államalapítás ünnepe, amely idén a hét közepére esik.
Háromnapos hosszú hétvége:

Június 7-9. – Pünkösdi hosszú hétvége, amely egy kis szünetet jelent a nyári szabadságok előtt.
Négynapos hosszú hétvégék:

Április 18-21. – Húsvéti hosszú hétvége, amely egy kis tavaszi feltöltődést biztosít.
Május 1-4. – A munka ünnepe, amelyet a május 2-ai nap ledolgozásával hosszabbítunk meg.
Október 23-26. – Az 1956-os forradalom emléknapja, amelyet az október 24-ei nap előre ledolgozásával alakítunk négynapossá.
Ötnapos hosszú hétvége:

December 24-28. – Karácsony: Az ünnepi időszakot a december 24-e előre ledolgozásával hosszabbítjuk meg, így akár öt napot is pihenhetünk egyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában