Rajzpályázat

2 órája

Szent Mihály ihlette a kis művészeket

Bibliai személyiség volt a gyermekrajzok főszereplője. Szent Mihály ihlette az apró művészeket. Az ötletgazda, az alelnök és a polgármester együtt köszöntötte a közönséget. A DBU is fellépett.

Szeri Árpád

Szent Mihály napja alkalmából hirdetett rajzpályázatot nemrég a Pári Könyvtár. A településnek Szent Mihály a védőszentje, ezért lett a kiírásnak ez a bibliai személyiség a főszereplője és ihletője. 

Szent Mihály napi rajzpályázat
Orbán Attila, Cs. Mayer Katalin és Glück Róbert a Szent Mihály napi rajzpályázat eredményhirdetésén
Fotó: Sógorka Mihály

Az óvodás és kisiskolás korosztálynak címzett felhívásra harminc pályamű érkezett, nemcsak helyből, hanem Tamásiból és Nakról is. Érdekesség, hogy utóbbi településnek ugyancsak Szent Mihály a védőszentje. A kisebbek főként a hagyományok témakörben alkottak , a nagyobbak pedig azt ábrázolták, hogy miként látják Szent Mihályt, mit tenne, ha ma megjelenne az emberek között.  

A művelődési ház nagytermében tartott díjátadó ünnepségen Cs. Mayer Katalin, a könyvtár vezetője, egyúttal a kezdeményezés útjára indítója, Orbán Attila megyei közgyűlési alelnök, egyúttal a KDNP vármegyei elnöke és Glück Róbert polgármester köszöntötte a kisgyermekekből és szülőkből álló közönséget. Orbán Attila, valamint az Illyés Gyula Könyvtár támogatásának köszönhetően mindenkinek jutott értékes rajzeszköz, illetve a Katalinka Bábszínháznak köszönhetően három különdíj is gazdára talált. 

A rendezvény záró programjaként a Deutsche Bühne Ungarn társulata lépett fel az Irány Panama! című, német és magyar nyelven előadott mesejátékkal, a közönség nagy tetszésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában