Emberségből jeles

2 órája

Szívmelengető dolog történt a Szekszárdi Szüreti Napok első estéjén

Alig kezdődött el az idei Szekszárdi Szüreti Napok rendezvénysorozata, olvasónk máris egy kedves történetet osztott meg velünk. Sitkei Gábor látássérült ismerősével vett részt a Szeretet Lángja nevű hagyományos programon, majd a buszpályaudvar felé indultak. Ott pedig olyasmi történt velük, amin jócskán meglepődtek.

Bencze Péter

A látássérült ismerős ugyanis egy vidéki járatra akart felszállni, ebben segített neki Gábor. Amikor odaértek a buszhoz, Gábor meglátta, hogy legalább harmincan várakoznak arra, hogy a sofőr felengedje őket. Beálltak hát a sor végére és gondolták, valamikor, az utolsók között ők is feljutnak.

A fiatalok szó nélkül előre engedték a látássérült nőt. A fotó illusztráció
A fiatalok szó nélkül előre engedték a látássérült nőt. A fotó illusztráció.

Csakhogy egy fiatal, húszéves forma lányokból álló társaság egyszer csak megszólította őket. A fiatalok felajánlották, hogy Gábor és ismerőse álljanak be eléjük a sor elejére, amit ők el is fogadtak.

Így aztán a látási gondokkal küzdő ismerősnek kényelmes, ülőhelye volt hazáig. Sitkei Gábor azt mondja, nagyon meglepte a fiatalok kedvessége és, hogy a sztereotípiákkal ellentétben igenis vannak olyan huszonévesek, akik nem félnek átadni a helyüket egy náluk nehezebb sorssal küzdő, ne adj' isten, idős vagy várandós utastársuknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában