Hatalmas sikert arattak a szekszárdi diákok (videóval)

A szekszárdi PTE Kelemen Endre Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola diákjai kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az 52. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjében, amelyet Kecskeméten rendeztek meg. A csapat Varga-Urbán Erika felkészítésével az ifjúsági kategóriában a 4. helyezést érte el, mindössze két ponttal lemaradva a dobogóról.

Bencze Péter

A csapat tagjai: Benkő Gréta, Pelenta Dorka, Sitkei Bíbor Virág, Jakab Jázmin, Müller Anna és a pót tag Vajda Dominika, 11. és 12. évfolyamos diákok. Szekszárd városát képviselve jutottak el az országos döntőbe, miután megnyerték a Tolna vármegyei fordulót.

Az ország legjobbjai között végeztek a szekszárdi diákok Kecskeméten.
Az ország legjobbjai között végeztek a szekszárdi diákok Kecskeméten.
Forrás: Beküldött fotó

„Látványos és izgalmas verseny volt“ – mesélte Varga-Urbán Erika, a diákok felkészítő tanára. „Minden évben más-más vármegye ad otthont a döntőnek, ezúttal Bács-Kiskun vármegye volt a soros. Húsz csapat vett részt a versenyen. A csapatoknak különböző, rendkívül életszerű baleseti szituációkat kellett megoldaniuk. Az imitátorok kiabáltak, a sebek élethűek voltak, és a helyszínek nagyon életszerűek, ami igazán próbára tette a csapatokat.”

Forrás: Beküldött fotó

A szekszárdi diákok végül 1047 ponttal zárták a versenyt, amelyen összesen 1200 pontot lehetett szerezni. „Bár kicsit keserű szájízzel jöttek el a lányok a versenyről, hiszen nagyon közel voltak a dobogóhoz, mégis óriási teljesítményt nyújtottak. Ez egy fantasztikus eredmény” – tette hozzá Varga-Urbán Erika.

A döntő helyszínén a diákok különböző feladatokat oldottak meg: sérültek ellátását, újraélesztést, ügyességi feladatokat, valamint elméleti teszteket is kitöltöttek. „A versenyen még olyan helyszíneken is kellett feladatokat teljesíteni, mint a kecskeméti Malom Bevásárlóközpont, ahol csecsemő- és felnőtt, úgynevezett fantomokon gyakorolták az újraélesztést” – tette hozzá a pedagógus.

Forrás: Beküldött fotó

A csapat nemcsak szakmai fejlődésüket tekintve gazdagodott, hanem a versenyen minden résztvevő egy kis ajándékcsomagot is kapott. Habár, a negyedik helyezés nem járt külön díjazással, az elért eredmény komoly megerősítést jelenthet számukra a jövőben, hiszen ez az iskola képzésébe és a diákok kitartásába vetett bizalom erős visszajelzése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában