Google figyelmeztetés

2 órája

Kapcsolja ki ezt a funkciót androidos mobilján!

A Google arra hívja fel az androidos felhasználók figyelmét, hogy tiltsák le készülékükön a 2G hálózat használatát. A Tolna vármegyei rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy az online visszaéléseket a [email protected] e-mail címre jelentsék.

Balogh Éva

A Google arra figyelmezteti az androidos felhasználókat, hogy sürgősen kapcsolják ki készülékükön a 2G hálózathoz való csatlakozás lehetőségét, mivel kiberbűnözők kihasználhatják ezt a gyenge pontot.

mobiltelefon
Illusztráció: MW

A hackerek hamis cellaállomásokat hoznak létre, amik segítségével az áldozatok mobiljai rajtuk keresztül továbbítják az adatokat, így az információk lehallgatása is lehetővé válik. Ezt követően adathalász üzeneteket küldenek, valódinak tűnő linkeken keresztül próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait. 

Az Android 12-től kezdve a beállításokban egyszerűen letiltható a 2G hálózat használata, amely jelentősen javíthatja az adatbiztonságot.

A Tolna vármegyei rendőrség kéri, hogy az ilyen típusú online visszaéléseket is, ha tapasztalnak, jelezzék a [email protected] címen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!