Hungarikumok

2 órája

Több millió forint érkezik a vármegyébe

Az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság idei kiírása révén összesen 683 millió forint támogatást osztottak szét. A támogatott pályázatok között Tolna vármegye is kiemelkedően szerepelt, több helyi önkormányzat és alapítvány is nyertes lett.

Balogh Éva

Az idei hungarikum pályázat keretében Tolna vármegyéből három nyertes pályázat is támogatásban részesült. Tolna Vármegye Önkormányzata 2 millió forintot kapott a „Tolna Vármegyei Értékek Napja” rendezvény megszervezésére, Bonyhád Város Önkormányzata 2,8 millió forintot nyert a „Bonyhádi kincsestár” projekt megvalósítására, míg a Gerjen Jövőjéért Alapítvány 2 millió forintos támogatást nyert a „Gerjen templomai” programra. 

A Hős kertben rendezték meg a Vár a megye – Tolna Megyei Értékek Napja című programot 2021-ben. Archív fotó: MW

Idén 509 pályázat érkezett be. Az Agrárminisztérium a nagy érdeklődésre való tekintettel 238 millió forint plusz forrást biztosított, így összesen 271 nyertes pályázatot tudtak támogatni. Az elmúlt 12 évben a pályázati és egyedi támogatások összege csaknem 8,3 milliárd forintot tett ki, aminek köszönhetően 92 hungarikumot és 154 kiemelkedő nemzeti értéket tartanak nyilván. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában