Kajak-kenu

2 órája

Kiszli Vanda ezüstérmet nyert a maratoni vb klasszikus számában

Kiszli Vanda ezüst-, Kőhalmi Emese pedig bronzérmes lett a női kajak egyes hagyományos távú versenyén a horvátországi Metkovicban zajló maratoni kajak-kenu világbajnokságon.

Teol.hu

Fotó: MKKSZ

A viadal honlapja szerint a Neretva folyón rendezett szombati 26,2 kilométeres távon Kiszli Vanda - aki címvédőként és idei Európa-bajnokként szállt vízre - közel hat másodperccel kapott ki a svéd Melina Anderssontól. Kőhalmi 44 másodperccel maradt le az aranyérmestől, és lett harmadik.

A csütörtöki, úgynevezett rövidkörös viadalon, ami 3,4 kilométer volt, ugyancsak Andersson diadalmaskodott, akkor Kőhalmi végzett a második, míg Kiszli a harmadik helyen.

A vb kajak egyesben - hosszú- és rövidkörön egyaránt - mindkét nemnél kvótaszerző regatta is a felnőttek között, Horvátországban lehet megszerezni az indulási jogokat a jövő évi világjátékokra, amelyet a kínai Csengtuban rendeznek majd.

Eredmény, női kajak egyes, hagyományos távú verseny (26,2 km)

1. Melina Andersson (Svédország) 1:58:37.51 óra, 2. Kiszli Vanda 1:58:43.42, 3. Kőhalmi Emese 1:59:21.09

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!