Szüreti mulatság ovis módra: kicsiben is nagy élmény (videóval)

Vidám szüreti menet vonult végig Szekszárd utcáin: a város óvodásai a Szőlőszív Csemetekert program keretében énekekkel, mondókákkal és szüreti koszorúkkal ünnepelték meg a helyi szőlőtermesztés hagyományait.

Balogh Éva

A szekszárdi szüreti napok második napja az ovisok felvonulásával kezdődött.

Fotó: Makovics Kornel

Péntek délelőtt vidám gyereksereg lepte el Szekszárd belvárosát: a város óvodásai szüreti menetet tartottak a Szőlőszív Csemetekert program keretében. Sebestyén Györgyi, a Szekszárdi Óvoda, Bölcsőde és Mini Bölcsőde főigazgatója elmondta, hogy a gyerekek a Prométheusz parkból indulva, szüreti koszorúkkal és csoportzászlókkal vonultak a Béla király térre. Az esemény zárásaként egy jókedvű mulatság várta őket, melyhez a talpalávalót a Csurgó zenekar biztosította.

A program célja nemcsak a szüret megünneplése volt, hanem a szekszárdi gyerekek számára a helyi hagyományok megismertetése is. A főigazgató elmondta, hogy a szőlőtermesztés, a szüret és a helyi kultúra ápolása fontos eleme az intézmény fenntarthatósági programjának, és ezt a jövőben még több borászati és szőlészeti tevékenységgel tervezik bővíteni, a gyerekeknek megfelelő programokkal. 

A több mint 400 résztvevő gyermek boldogan énekelt és mondókázott, miközben vonultak a város főterére. A szervezésben részt vevő pedagógusok és szülők is elismeréssel beszéltek az eseményről, ami reményeik szerint hagyományteremtő lesz a jövőben. Szekszárdon tehát nemcsak a szőlő a hungarikum – hanem a vidám kis ovis felvonulás is!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában