Leküzdöttek minden akadályt

2 órája

Haditornán állták a sarat a fiatalok

Középiskolások mérkőztek meg egymással Sötétvölgyben. Haditornán bizonyították azt, hogy képesek leküzdeni minden akadályt. Futottak, lőttek és gránátot is hajítottak. A legjobb csapat ott lesz az országos döntőn.

Szeri Árpád

Haditornán bizonyította tudását és felkészültségét hét középiskola tizenegy csapata Sötétvölgyben. A fiatalok az Országos Haditorna Verseny Tolna vármegyei döntőjében mérkőztek meg egymással. A Magyar Honvédség szekszárdi Hadkiegészítő és Toborzó Irodája által szervezett megmérettetés csütörtökön a gyermektábor területén, az erre a célra kialakított pályán zajlott le.

Haditornán
Fegyvert a vállhoz! Haditornán így kell pontosan célra tartani
Fotó: Mártonfai Dénes

Mint azt a szervezők képviseletében Lieszkovszky Larion hadnagy lapunknak elmondta, ez a találkozó immár a kilencedik volt a sorban. A fő cél ez alkalommal is a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, valamint a sport, az egészséges életmód népszerűsítése  volt.

Haditornán nem akadály az eső

A Dombóvárról, Dunaföldvárról, Paksról, Szekszárdról és Tolnáról érkezett, tizennégy-tizennyolc év közötti fiatalok négy-négy fős csapatokban álltak rajthoz. Mátrix futás, elsősegély nyújtás, lézeres váltófutás, tájékozódás térkép és tájoló segítségével, kézigránát hajítás, honvédelmi totó, akadálypálya és  4-szer 400 méteres, fegyveres váltófutás – ezek a feladatok vártak a diákokra. A szervezők nyolc állomáson várták és igazították útba, illetve értékelték a csapatokat. 

– Az időjárás, a szakadó eső nem volt kegyes a versenyzőkhöz, ám ennek ellenére mindvégig kitartóan állták a sarat, fegyelmezetten, példa értékűen teljesítették a meghatározott feladatokat – méltatta a középiskolásokat Lieszkovszky Larion. 

A végső összesítésben a győzelmet a Déli AszC Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakképző Iskola 1. számú csapata szerezte meg. Az ezüstérmet a Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium 1. számú csapata, a bronzérmet pedig ugyanezen intézmény 2. számú csapata vehette át. A legjobb céllövőnek járó különdíjat a csapósok győztes csapata vihette haza. Ők mehetnek jövő tavasszal Balatonakarattyára, képviselve vármegyénket az Országos Haditorna Verseny döntőjében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában