Akciónap

3 órája

Illegális hulladéklerakót számoltak fel Tolnában

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint Tolna vármegyében közel 2,4 tonna illegális szemetet gyűjtöttek össze idén október tizenegyedikén. A legtöbb illegális hulladékot a Dunaszentgyörgy-Fadd-Szekszárd összekötő úton találták.

Brunner Mónika

A Magyar Közút munkatársai Tolna vármegyében összesen hat útszakaszon gyűjtötték az illegálisan kidobott út menti hulladékot: az 56-os, a 6-os, a 61-es és a 651-es főút több szakaszán, illetve a Dunaszentgyörgy-Fadd-Szekszárd összekötő úton. Az illegális hulladéklerakót felszámolták. 

Illegális hulladékot számoltak fel Tolnában is 2024 októberében
Illegális hulladéklerakót számoltak fel Tolna vármegyében is október tizenegyedikén, térségünkben 2,4 tonna illegális szemetet gyűjtöttek össze.
Forrás: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldala

Illegális hulladéklerakót számoltak fel 

A Magyar Közút idén október tizenegyedikén szervezte az országos szemétgyűjtési akciónapot a társaság tizenkilenc vármegyei igazgatósági központja, a budapesti székház dolgozói, valamint nyolcvan mérnökségének képviseletében összesen mintegy ezer fő részvételével. Az akciónapon közel negyven Tolna vármegyei kollégájuk vett részt. A társaság tájékoztatása szerint ezen a napon közel 2,4 tonna szemetet gyűjtöttek össze az  56-os, 6-os, 61-es és 651-es főút több szakaszán, illetve a Dunaszentgyörgy-Fadd-Szekszárd összekötő úton, a felsorolt útszakaszok mellől. A legtöbb illegális hulladékot a Dunaszentgyörgy-Fadd-Szekszárd összekötő úton gyűjtötték, itt több mint hétszázötven kilogrammnyi szeméttől szabadították meg az út környezetét. 

Szélmalomharc a szemetelők ellen 

Az akciónapon országosan összesen ötvenöt tonnát meghaladó hulladékot szállítottak el hivatalos lerakóhelyekre a közutas szakemberek. Az akciónap célja az út menti területek megtisztítása mellett az volt, hogy bemutassák, milyen napi szintű szélmalomharcot jelent az illegális szemetelőkkel szembeni küzdelem. A közúthálózat mentén az autósok által eldobált csomagolási hulladékok összegyűjtésén felül néhány illegális lerakó felszámolása is megvalósulhatott. 

Illegális szemetet számoltak fel Tolnában is 2024 októberében
A közutasok gyakran találnak bútorokat, textileket, építési törmeléket, elektronikai berendezéseket, gépjárműalkatrészeket, valamint gumiabroncsokat is az illegális szeméthalmokban
Forrás: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldala

A társaság általános tapasztalata, hogy sokan a felesleges hulladékot kevésbé forgalmas utak mellett dobják ki, így a közutasok gyakran találnak bútorokat, textileket, építési törmeléket, elektronikai berendezéseket, gépjárműalkatrészeket, valamint gumiabroncsokat is, melyek elszállításáról több térségben is gondoskodniuk kellett a szakembereknek. Ezen felül autóbontásból származó karosszériadarabok, gázálarcok, valamint még éles lőszer is előkerült a szeméthalmokból, szerepel közleményükben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában