Oktatás

2 órája

Ismét Szekszárd ad otthont az országos pedagógiai konferenciának

Szekszárd második alkalommal vállalta a házigazda szerepét. A Tolna Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat és a Tolna Vármegyei Tankerületi Központ közös szervezésében október 3-án kezdődött a pedagógiai szakszolgálatok országos konferenciája Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban. A rendezvényen a pedagógiai szakszolgálatok és a tankerületek vezetői, szakemberei vesznek részt, hogy megosszák tapasztalataikat és megvitassák az ágazat jövőbeli kihívásait és lehetőségeit.

Balogh Éva

Csütörtökön kezdődött a pedagógiai szakszolgálatok országos konferenciája Szekszárdon. A témák komolysága és a szakmai elit találkozója azonban nem protokolláris rendezvény, hanem élő párbeszéd a társadalom alapjait tartó hivatást választók számára. 

Ismét Szekszárd ad otthont az országos pedagógiai konferenciának
A szakemberek két napon át tanácskoznak Fotó: Makovics Kornél

Király Gabriella a Tolna Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója kiemelte a szakszolgálatok sajátos helyzetét a köznevelés rendszerén belül, hangsúlyozva, hogy bár nem oktatási intézmények, nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújtanak a gyermekek fejlesztésében és támogatásában. Az ellátási rendszer mára országosan egységes, nincsenek ellátatlan területek vagy gyermekek. A szakszolgálatok működése a korábbi évekhez képest folyamatosan javul, köszönhetően a tankerületekkel való gördülékenyebb és hatékonyabb együttműködésnek. 

Gerzsei Péter, a Szekszárdi Tankerületi Központ igazgatója elismerte a szakszolgálat rugalmasságát és kreativitását a kihívások megoldásában. A pedagógiai szakszolgálat 11 év alatt jelentős fejlődést mutatott: mára a szakmai munkát az egész vármegyében jól felszerelt intézmények és eszközellátottság támogatja. A szakmai fejlődést tovább ösztönzi, hogy a szakszolgálat idén négy új autót is kap a hatékonyabb munkavégzés érdekében. A szakszolgálatok különleges helyet foglalnak el a köznevelésben, hiszen míg nem rendelkeznek osztálytermekkel és tanórákkal, munkájuk közvetlenül befolyásolja a gyermekek fejlődését és esélyegyenlőségét. A szakszolgálatok feladatai között szerepel a logopédiai ellátás, a korai fejlesztés, a nevelési tanácsadás, valamint a szakértői bizottsági tevékenység is, amelyek mind nagy mértékben hozzájárulnak a gyermekek fejlődéséhez és a közoktatási rendszer sikeréhez.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában