Orbán Viktor miniszterelnök is eljött Potápi Árpád János búcsúztatójára (videó és galéria)

Orbán Viktor miniszterelnök, felesége Lévai Anikó, valamint Kövér László házelnök és Áder János volt köztársasági elnök társaságában az első sorban foglalta el a helyét a bonyhádi katolikus templomban.

Rónai Gábor

Délután három órakor kezdődött el a gyászmise, amelyet a múlt csütörtökön tragikus hirtelenséggel elhunyt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, országgyűlési képviselő lelki üdvéért ajánlott fel Felföldi László pécsi megyéspüspök. Orbán Viktor, Lévai Anikó, Kövér László és Áder János mellett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, miniszterek, honatyák, közjogi méltóságok egész sora, polgármesterek, cégvezetők, barátok, közeli és távoli ismerősök és természetesen a családtagok jöttek elköszönni, elbúcsúzni, utoljára még egyszer fejet hajtani Potápi Árpád János emléke előtt. 

Elkezdődött Potápi Árpád János temetési szertartása
Áder János, Kövér László, Orbán Viktor és Lévai Anikó Fotó: Makovics Kornél

Potápi Árpád Jánost nagyon sokan szerették és tisztelték. Elsősorban azért, mert ember tudott maradni ebben a rohanó világban. Olyan ember, akinek mindenkihez volt egy-egy jó szava, aki bárkivel szívesen leállt beszélgetni az utcán, akit fel lehetett hívni telefonon. Olyan ember, aki mindig igyekezett segíteni ott, ahol arra szükség volt.

Jó másfél órával a gyászmise előtt már javában gyülekeztek az emberek a templom körül, a járdák, a lezárt utcák megteltek gyászolókkal. Rengeteg volt a román, a szlovák, az ukrán és a szerb felségjelzésű autó, Potápi Árpád Jánost Erdélyben, a Felvidéken, a Délvidéken és Kárpátaljan is tisztelték, ő volt tulajdonképpen az összekötő kapocs az anyaországi és a külhoni magyarság között.

Orbán Viktor három óra előtt nem sokkal felesége, Lévai Anikó társaságában érkezett meg a templomba, s elsőként fejezte ki részvétét Potápi Árpád János gyermekeinek és családtagjainak.

Az államtitkárt, a képviselőt, az édesapát, a nagypapát délután négy órától római katolikus szertartás szerint a bonyhádi evangélikus temetőben kísérik majd utolsó útjára. 

A búcsúztatásról hamarosan részletesen beszámolunk.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában