Döntöttek az óvodáról

3 órája

Tiszteletdíj nélkül dolgoznak a közösségért

Esküt tettek a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat újonnan megválasztott képviselői, akik az alakuló ülésen kinevezték vezetőiket, és döntéseket hoztak a következő időszak teendőiről. A testület többek között a Wunderland Óvodával kapcsolatos intézkedésekről is határozott.

Bencze Péter

Az  európai uniós és önkormányzati választásokkal egy időben Szekszárdon a német nemzetiségi közösség is megválasztotta önkormányzati képviselőit június 9-án. Az október 7-én tartott alakuló ülésen a testület esküt tett, majd megkezdte hivatalos működését – olvasható a szekszard.hu-n.

Már az alakuló ülésen fontos kérdésekben döntött a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat.
Már az alakuló ülésen fontos kérdésekben döntött a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat.
Forrás: szekszard.hu

A Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselői:
- Farkas Pálné  
- Häfner Adél  
- Mikola Péterné  
- Töttős Gábor  
- Vargáné Rónai Éva  

A testület elnökének Farkas Pálnét választották meg, míg az elnökhelyettesi pozíciót Töttős Gábor kapta. A képviselők egyhangú döntéssel határoztak arról is, hogy sem az elnök, sem az elnökhelyettes, sem a tagok nem részesülnek tiszteletdíjban vagy természetbeni juttatásban.  

Az ülés során a testület elfogadta a Szervezeti és Működési Szabályzatot, majd a fenntartásukban működő Wunderland Óvodával kapcsolatos több döntést is meghoztak. A következő időszakban az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a német nyelv és kultúra ápolására, valamint az intézmény fejlesztésére.  

Az új vezetés célja, hogy hatékonyan képviselje a német nemzetiségi közösség érdekeit, és az óvoda működésével kapcsolatos további döntések hozzájáruljanak a szekszárdi német hagyományok megőrzéséhez és erősítéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában