Több száz lóerő rótta Tolna útjait (videó, galéria)

Immár hetedik alkalommal gurultak együtt motorosaink a jó cél érdekében. Október 23-a vármegyénkben így már nemcsak az emlékezés, hanem a jótékonyság napja is lett. A motoros felvonulás során több száz lóerő dübörgött végig a vármegye útjain.

Farkas Eszter

A Geronimo MC South motoros klub október 23-án szervezte meg az immár hagyományos szezonzáró motoros gurulást. A rendezvényen több száz lóerő, azaz ötszáznál is több motoros robogott keresztül Tolna vármegye településein, hogy egy nemes cél érdekében adományokat gyűjtsenek. Az esemény az idei évben a Fizioközpont, a fogyatékkal élőkért Alapítvány javára rendezett jótékonysági akcióként valósult meg.

Több száz lóerő szelte át Tolnát
Több száz lóerő szelte át Tolnát
Fotó: Farkas Eszter

Hét településen dübörgött keresztül a több száz lóerő

A gurulás a szekszárdi Tesco parkolóból indult és olyan településeket érintett, mint Tolna, Fadd, Dunaszentgyörgy, Kakasd, Bonyhád és Nagymányok. A motorosok a helyiek lelkes üdvözlésével haladtak végig a vármegye útjain. 

– Kakasdon különösen barátságos fogadtatásban részesültünk – válaszolta kérdésünkre Giovanni Clarichetti. A 6-os út mindkét oldalán vártak ránk a helyiek, ami szinte ünnepi hangulatot teremtett. Van is mit ünnepelni, hiszen félmillió forintot sikerült összegyűjteni az alapítványnak.

Pegler-Ulrik Gyöngyi, a felvonulás egyik résztvevője elmondta, hogy ő és csapata már a kezdetek óta minden évben részt vesz ezen a különleges megmozduláson: 

– Egyszerűen fantasztikus érzés látni, ahogy évről évre egyre többen csatlakoznak. Nemcsak a motoros közösség erősödik, de a helyi lakosok támogatása is lenyűgöző, és persze a zsíroskenyér parti a nap végén már kihagyhatatlan – tette hozzá.

Már az előző években is nagy sikere volt a gurulásnak

Tavaly közel négyszáz motoros gurult együtt egy hasonló körút során, akkor a szekszárdi Esőmanó Alapítvány számára gyűjtve jelentős összeget. Az idei esemény azonban minden várakozást felülmúlt, hiszen a résztvevők száma meghaladta az ötszázat is, ami példa nélküli az elmúlt éveket tekintve.

A szekszárdi Tesco parkolóból indultak a motorosok
A szekszárdi Tesco parkolóból indultak a motorosok
Fotó: Farkas Eszter

Az esemény célja nemcsak az adománygyűjtés volt, hanem a közösség építése is: fiatalok és idősek egyaránt részt vettek a megmozduláson, és a motorosok ismét megmutatták, hogy egy ilyen program nemcsak a sebességről, hanem a segítségnyújtásról és az összetartozásról is szól. A szervezők megerősítették, hogy a sikeres idei gurulás után jövőre is folytatják ezt a hagyományt, hiszen a jótékonyság és a közösség iránti elkötelezettség évről évre tovább erősödik.

A rendezvény a Nagymányoki Piac terén ért véget, ahol a motorosok még utoljára leadhatták adományaikat. Bartucz Máté, Nagymányok polgármestere is végigkísérte az eseményt, és teljes támogatásával állt a kezdeményezés mellé, megerősítve, hogy az ilyen közösségi összefogásoknak kiemelt szerepe van a települések életében és a jó célok elérésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában