kiállítás

2019.08.02. 09:30

Tízéves jubileumát ünnepli az Alisca Amatőr Art

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Tízéves jubileumát ünnepeli az Alisca Amatőr Art a „Legyen a művészet mindenkié” című kiállításával, amely tegnap nyílt meg a Babits Mihály Kulturális Központban. A művészeti baráti kör elnöke, Balogh László elmondta, nagy büszkeség ez a számukra, hiszen ez az első közös tárlatuk az intézményben. Összesen tizenhárom kiállítójuk van, az alkotások között olaj, akvarell, akril festmények, fafaragások, agyagszobrok, bőr- és fémműves munkák is láthatók. A közel száz mű között vannak régiek és újak egyaránt, amelyek együttesen bepillantást engednek az elmúlt tíz év munkájába. A kérdésre, hogy ki a legtermékenyebb alkotó, Balogh László egyértelműen Rotkay Zsuzsannát nevezte meg.

– A régiek kitartása és az ifjú titánok lelkesedése éltet bennünket. Számos felfedezettünk van, például Hettich Imre fegyverkovács vagy Fazekas Lázár, aki anekdotákat mond, és gyönyörűen faragott botjai vannak. Ezek az örömeink, a bánatunk viszont az, hogy anyagi nehézségekkel küszködünk. Egyelőre mindent saját zsebből finanszírozunk. Nagyon jó lenne mielőbb olyan támogatót találni, aki segítene nekünk a külföldi útjaink, például az erdélyi kiállításainkhoz szükséges fedezet előteremtésében – mondta Balogh László elnök.

A kiállítást Patkó Sándorné nyitotta meg. Közreműködött többek között az Alisca Dalkör, a Zombai Férfikar, a Mucsfai Vegyes Kórus. Az eseményre egy ételszobrászati remekkel, egy vitézi címeres tortával is készült a társulás. A kiállítás augusztus 29-ig, a Babits Mihály Kulturális Központ nyitvatartási idejében tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában