kiállítás

2021.11.08. 18:10

Bemutatkozott a művészeti baráti kör

Steinbach Zsolt

Fotó: Józsa Jácint

Látványos eseményen mutatkozott be az Alisca Amatőr Art Tolnán, a MAG-Házban. A művészeti baráti kör Ha megjön az ősz címmel rendezett kiállítást, amelyen húsz alkotó – a 11 évestől a nyugdíjasig – mutatta be műveit. Az alkotások műfaja is igen szerteágazó volt, hiszen a tortától a hímzéseken át a hagyományos festmények, grafikák, fafaragások mellett különleges technikákkal készült képekig rengeteg művet láthattak az érdeklődők. Akikből nem volt hiány, hiszen zsúfolt teremben zajlott a nagyszabású, közel másfél órás megnyitó.

Elsőként Appelshoffer Ágnes polgármester köszöntötte és biztatta további munkára az alkotókat. A tárlatnyitó közreműködői is népes csapatot alkottak, fellépett Keserű Zalán (vers), Antalné Bíró Judit (ének), Káslerné Kertes Erzsébet (vers), Fazekas Lázár (székely anekdoták), Strich Istvánné (vers), Jakabné Tolnai Magdolna (ének), Keller Antal (harmonika). És természetesen az Alisca Art atyamestere, vitéz Balogh László, aki több saját szavalatával is szórakoztatta a közönséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában