Vallás

2024.08.09. 22:21

A györkönyi templomból élőben közvetít a Kossuth Rádió

Nemrégiben elkészült a györkönyi evangélikus templom keresztelőkútjának restaurálása, hamarosan pedig az orgona felújítását is elvégzik.

Révészné Hanol Erzsébet

A györkönyi evangélikus templomból élőben közvetít istentiszteletet augusztus 11-én, vasárnap a Kossuth Rádió. Az adás 10 óra 4 perckor kezdődik. Igét hirdet Kasza Gábor lelkész, a kántor Balogh László lesz, illetve további zene szolgálatot nyújt a Szikra Zenekar.

Elkészült a györkönyi evangélikus templom keresztelőkútjának restaurálása
Elkészült a györkönyi evangélikus templom keresztelőkútjának restaurálása
Forrás:  Facebook

A györkönyi evangélikus templomot érintő további hír, hogy nemrégiben elkészült a keresztelőkút restaurálása, októberben pedig az orgona felújítása is elkezdődik, amelynek köszönhetően a hangszer belseje teljesen megújul.

Az orgona felújítás 47 millió forintba kerül, amelyből 46 millió forintot a Magyarországi Evangélikus Egyházzenei Bizottsága és a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata biztosít, a fennmaradó összeget pedig a gyülekezet belső forrásból finanszírozza – mondta el Kasza Gábor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában