Labdarúgás

2024.05.11. 19:52

Egy pontot hozott el Zalaegerszegről és már biztos dobogós a Paksi FC

A Magyar Kupa-döntős Paksi FC 1–1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában, ezzel biztosította dobogós helyezését.

Teol.hu

Windecker József (fehérben) szerezte a paksiak egyenlítést jelentő gólját

Fotó: Szabó Miklós

Érdekesen alakult a mérkőzés első félideje, mert bár érezhetően kevesebbet volt a labda a hazaiaknál, mégis ők voltak veszélyesebbek. A vezetést is a zalaiaknak sikerült megszerezniük, miután egy remek támadás végén Mim talált be a paksi kapuba. A labdát többet birtokló atomvárosiak mezőnyfölénye hosszú ideig meddőnek bizonyult, aztán közvetlenül a szünet előtt nem egy klasszikus akcióból, hanem Windecker nagyszerű átlövéséből sikerült egyenlítenie Bognár György csapatának.

A fordulás után kiegyenlítettebbé vált a találkozó, ugyanakkor ebben a félidőben a Zalaegerszeg játéka már kevésbé volt veszélyes. A Paks kezdett összeszedettebben futballozni, viszont mindkét oldalon megszaporodtak a pontatlan passzok, így kapkodóvá, csapkodóvá vált a játék, ami kevésbé volt szórakoztató a szurkolók számára. A hajrában megélénkülni látszott a meccs, nőtt az iram, de számos kisebb-nagyobb szabálytalanság akasztotta meg a játékot, és végül egyik együttesnek sem sikerült a maga javára fordítania az állást.

A döntetlen azt jelenti, hogy a PFC biztosan a dobogón végez, de az, hogy ezüst vagy bronz kerül az atomvárosi futballisták nyakába, csak 2023/2024-es idény utolsó fordulójában fog eldőlni. Egy biztos, bármi is lesz a vége, 13 év után (a 2010/2011-es szezonban ezüstérmes lett a gárda Kis Károly irányításával) kerül vissza a dobogóra a PFC. 

OTP Bank Liga, 32. forduló
Zalaegerszegi TE–Paksi FC 1–1 (1–1)
Zalaegerszeg, 3411 néző, v: Káprály. Zalaegerszeg: Dombó – Lesjak (Szendrei, 41.), Evangelu, Safronov (Croizet, a szünetben), Bedi – Szankovics, Sajbán, Kovács B. (Gruber, 61.) – Vogyicska (Kiss, 61.), Mance, Mim. Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Osváth, Windecker, Balogh B., Mezei (Vécsei, 65.), Silye (Papp, a szünetben) – Tóth B. (Könyves, 26., Szabó B., 90.), Skribek (Böde, 65.). Gólszerzők: Mim (25.), illetve Windecker (45+4.). Sárga lap: Evangelu (80.), illetve Vécsei (83.), Lenzsér (92.).

A Paksi FC a szezon utolsó meccsén, május 18-án, szombaton a Kisvárda Master Good csapatát fogadja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!