Labdarúgás

2024.06.18. 17:47

Haraszti Zsolt szerint tovább kell jutniuk román ellenfelükön

A Paksi FC középpályása nem becsüli le az FC Corvinul Hunedoara együttesét, de a papírforma szerint tovább kell jutniuk az Európa-liga első selejtezőköréből.

Teol.hu

Haraszti Zsolt ígéri, minden ellenfélnek nekimennek

Fotó: Kiss Albert

„Nyilván nem véletlenül nyer valaki Román Kupát, pláne másodosztályú csapatként, de azt hiszem, minden nagyképűség nélkül mondhatom, hogy ezen a párharcon tovább kell lépnünk – mondta az M1 aktuális csatornának Haraszti Zsolt, aki kemény, fizikális meccsre számít, de meglátása szerint nem kell nagy újdonságot elővenniük, csak azt kell játszaniuk, amit eddig. – Nem állunk meg, futunk az utolsó percig, minden ellenfélnek nekimegyünk, az pedig majd kiderül, hogy előny-e, hogy hazai pályán kezdünk” – tekintett előre a 32 éves támadó középpályás, aki bízik abban, megfelelő különbségű előnnyel tudnak majd elutazni a romániai visszavágóra.

A párharc első összecsapását július 11-én rendezik a Fehérvári úton, a visszavágóra egy héttel később kerül sor az elképesztő szezont produkáló Vajdahunyad otthonában (pontos kezdési időpontokról később döntenek). A párharc vesztese az Európa-konferencialiga selejtezőjében folytatja.

Az Európa-liga új rendszerű ligaszakaszában harminchat csapat vesz részt, mindegyik nyolc mérkőzést játszik majd (négyet otthon, négyet idegenben). A végtabella első nyolc helyezettje bejut a nyolcaddöntőbe, a 9–24. helyezettek kétfelvonásos playoffot játszanak, a győztesek szintén bejutnak a tizenhat közé. A döntő 2025. május 21-én Bilbaóban lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!