Atlétika

2024.06.28. 19:45

Utolsó esélyüket ragadhatják meg a párizsi olimpiára

A budapesti Lantos Mihály Sportközpontban hétvégén sorra kerülő országos bajnokság kínálja az utolsó esélyt a magyaroknak az olimpiai szint teljesítésére vagy a ranglistás kvalifikáció elérésére.

Berg Sándor

A magyar szövetség honlapjának Scheidler Géza sportszakmai igazgató elmondta: a 129. ob-n mindent igyekeznek megtenni azért, hogy az olimpiai indulásra esélyes sportolókat segítsék. Hozzátette, hogy a nemzeti bajnokság egy ezüst kategóriás nemzetközi viadalnak felel meg, így sokat érhet egy-egy jó eredmény.

Németh Mátyás olimpia
Németh Mátyás távolugrásban lesz ott a magyar bajnokságon
Fotó: Derencsényi István

Az országos bajnokságon a Tolna vármegyei színeket Kling Réka képviseli, a bonyhádiak nehézatlétája diszkoszvetésben és súlylökésben méreti meg magát. Előbbi számban a mezőny ötödik (45,72 méter), utóbbiban a harmadik legjobb eredménnyel büszkélkedhet idén (14,20).

A szintén Bonyhádon nevelkedett, de már győri színekben versenyző Böndör Márton rúdugrásban, a dombóvári születésű Vindics-Tóth Lili Anna 5000 méteren áll rajthoz, míg a Budapest Honvéd futójához hasonlóan a június elei római Eb-n szereplő szekszárdi nevelésű Bogdán Annabella (Békécsaba) gerelyhajításban, Németh Mátyás (Kecskemét) távolugrásban  indul az ob-n. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!