Támogatókat keres

2024.06.27. 14:00

Thaiföldön képviselhetné Magyarországot a szekszárdi amazon

Balassa Nikolett, a fiatal és tehetséges muay thai harcos, nagy álmokat dédelget. A 13 éves sportolónak nem kisebb célja van, minthogy részt vehessen az őszi thaiföldi világbajnokságon, amihez támogatókat keres.

Farkas Eszter

Nikolett már számos hazai és nemzetközi versenyen bizonyított, és most szeretne ősszel a thaiföldi utánpótlás világbajnokságon is helytállni. A lány már több alkalommal képviselte hazánkat, többek között az utánpótlás Muay Thai Európa-bajnokságon, amelyet 2023 áprilisában Ankarában rendeztek meg. A 42 kilogrammos súlycsoportban, a 10-11 évesek között indult, végül bronzérmet szerzett.

Balassa Nikolett edzőjével, Eördögh Péterrel együtt örült a győzelemnek
Balassa Nikolett edzőjével, Eördögh Péterrel együtt örült a győzelemnek. Már a világbajnokságra készülnek.
(Beküldött fotó)

A fiatal sportoló napi két alkalommal edz, felkelés után öt kilométer futással kezdi a reggelt, majd napi két edzés szerepel a programjában, ami a szeptemberi világbajnokságig formaidőzítés szerint változik. Nikolett korábban MMA edzésekre járt, de miután edzője, Vas Krisztián elhunyt, új utat keresett. Szerencsére az Eördögh Péter által vezetett Szekszárdi Muay Thai egyesületnél talált otthonra, ahol folyamatosan fejlődik.

Az ifjú tehetség elmondása szerint az edzések sok lemondással járnak, de az iskolában nincs lemaradása, mindent pótolni tud és kiválóan teljesít ott is, amit iskolája is elismert. Az elmúlt évben több fontos versenyen vett részt: a Muay Thai utánpótlás Magyar Bajnokságon ezüstérmes lett, a jubileumi Spartan Muaythai Kupán pedig egy arany és egy ezüstérmet szerzett.

A magyar bajnoki címet is elhozta nekünk

Az I. Faith Fighter Kupán Mogyoródon két szervezet (az ICO Kickbox  és az IFMA Muay Thai) versenye zajlott egy helyszínen két ringben. 

– Niki nevezve lett Kickbox és Muay Thai szabályrendszerben is. A 15 plusz mérkőzésével sokkal tapasztaltabbnak számított az ellenfelénél, ezért Muay Thaiban csak gyakorlómérkőzést kapott, mert az ellenfél edzője úgy ítélte meg, hogy túl egyenlőtlen lenne a küzdelem Niki javára a jóval tapasztalatlanabb ellenfelével szemben. Kickbox K-1 Light-szabályrendszerben viszont már vállalt vele tétmérkőzést. Ezt a mérkőzést Niki megnyerte, ezután továbbjutóként még egy ellenféllel kellett szembenéznie, de őt is sikerült legyőznie, így aranyérmet szerzett. 

A Muaythai Magyar Bajnokságon 2023 novemberében Budapesten, a Madárfészek Ökölvívó Akadémián ellenfele a korábbi magyar bajnok, világbajnoki ezüstérmes volt, akit egyhangú pontozással győzött le. Ez volt az első muaythai magyar bajnoki cím, ami Szekszárdra került, ami a klub számára is mérföldkőnek számított.

Nikolett a márciusban megrendezett ICO (International Combat Organisation) nyílt Combat Sport országos bajnokságán is aranyérmet szerzett a 45 kilogramm mínusz súlycsoportban. A pécsi NAKE Fight Day-en egyhangú pontozással aranyérmet nyert.

Az álma a VB-re kijutni

Nikolett álma, hogy  részt vehessen az utánpótlás világbajnokságon Bangkokban szeptember elején, amihez most egy lépéssel közelebb kerülhet, ha sikerül támogatókat szereznie első körben a VB-re felkészítő edzőtáborokra, amelyeket július és augusztus hónapban szerveznek meg Máriapócson és természetesen a VB költségeire. A felkészülés és az utazás költségei jelentősek, ezért mindenképp támogatók segítségét kéri. Azok, akik szívesen hozzájárulnának Nikolett álmának megvalósításához, jelentős mértékben segíthetnek egy tehetséges fiatal sportoló karrierjének építésében.

A támogatók részére Balassa Nikolett édesanyja, Beászovics Szilvia és edzője, Eördögh Péter készséggel állnak rendelkezésre, hogy további információkat nyújtsanak és részletezzék a támogatási lehetőségeket. Minden hozzájárulás közelebb viszi Nikolettet ahhoz, hogy Thaiföldön is bizonyíthasson, és újabb sikerekkel gazdagodjon a magyar thaibox közösség, és természetesen, hogy öregbítse vármegyénk és Szekszárd városának hírnevét.

Beászovics Szilvia elérhetősége: +36303607019, Eördögh Péter elérhetősége: +36706075401 

A Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület bankszámlaszáma: 11746005-25742664

Közleményben kérik feltüntetni: „Adomány, Balassa Nikolett”

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!