Kosárlabda

2024.06.05. 19:23

Három szekszárdival készül a vb-előselejtezőre a magyar női válogatott

Völgyi Péter szövetségi kapitány Mányoky Rékát, Miklós Melindát és Studer Ágnest is behívta a magyar női kosárlabda-válogatott keretébe, amely az augusztus 19. és 25. között Ruandában sorra kerülő világbajnoki előselejtezőre készül.

Teol.hu

A válogatott július 15-én kezdi a felkészülést, és négy edzőmérkőzést játszik: augusztus 1-jén és 2-án Montenegróban a házigazdákkal találkozik, egy héttel később pedig a cseh együttes látogat Székesfehérvárra. A válogatott kispadján nyáron debütáló Völgyi Péter, aki klubszinten a magyar bajnok DVTK-t irányítja, Mányoky Réka és Miklós Melinda személyében két játékos is behívott a bajnoki bronzérmes Tarr KSC Szekszárdtól, ahogy a saját nevelésű, az előző idényben a török Mersinnél, majd a francia Carolo Basketnél légióskodó Studer Ágnes is ott van a tizenöt fős keretben.

Mányoky Réka (balra) is ott van a vb-előselejtező készülő válogatott keretében
Mányoky Réka (balra) is ott van a vb-előselejtező készülő válogatott keretében
Fotó: Girgász Péter / Forrás: MKOSZ

A magyar válogatott augusztus 19. és 25. között világbajnoki előselejtezőn vesz részt a ruandai Kigaliban, ahol Szenegál ellen kezd, azután a Fülöp-szigetek csapatával, majd – egy pihenőnapot követően – Brazíliával csap össze. Az összesen nyolc csapatot számláló tornán (a másik négyesben Nagy-Britannia, Argentína, Libanon és a házigazda Ruanda szerepel) első két helyezett vívja az elődöntőt, de csak a végső győztes szerez kvótát a 2026 márciusi vb-selejtezőkre, ahova a magyar válogatott majd a 2025-ös Európa-bajnokságról is eljuthat.

A magyar válogatott vb-előselejtezős kerete
Dombai Réka, Dubei Debóra, Határ Bernadett, Kányási Veronika, Kiss Virág, Lelik Réka, Mányoky Réka, Miklós Melinda, Papp Klaudia, Ruff-Nagy Dóra, Sitku Zsuzsanna, Studer Ágnes, Tóth Franka, Török Ágnes, Varga Alíz

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!