Mérkőzés után

2024.07.26. 06:31

Bognár György: – Helyrerázódott a mentális egység a csapaton belül

A csapategységet és a mentális hozzáállást emelte ki, mint a győzelem kulcsa a Paksi FC vezetőedzője. Bognár György azonban jelezte, a 3–0-val még nem jutottak túl az AEK Larnacán.

Teol.hu

„A két héttel ezelőtti vereséget jóra használtuk fel, az utóbbi időben helyrerázódott a mentális egység a csapaton belül. Megérdemelten nyerünk, jobban játszottunk ellenfelünknél, de azt is látni kell, hogy a Larnacát jó játékosok alkotják. Ez még csak a párharc első félideje volt – hívta fel a figyelmet Bognár György. – Egységes volt a csapat, azokat a váltásokat védekezésben, amit alkalmazni szoktunk, jól működtek most. Kisegítették egymás a játékosok, kevés volt a helyezkedési hiba ezúttal és a futómennyiségekkel is elégedett vagyok” – fogalmazott a Paks edzője a 3–0-s siker után.

Bognár György a csapategységet emelte ki, mint a győzelem egyik kulcsa
Bognár György elégedett volt csapatával
Fotó: Molnár Gyula

A paksiak második gólját jegyző Tóth Barna elmondta, két hete, Corvinul elleni első mérkőzésen senkinek nem volt jó napja, mindenki átgondolta, miben hibázott. Rendezték a sorokat, amit az Európa-liga-selejtező visszavágóján meg is mutatkozott.

„Fizikális mérkőzést játszottunk, de erre is készültünk, tudtuk, hogy meg kell nyernünk a párharcokat. Egyelőre előnyben vagyunk, de az biztos, hogy nagyon nehéz visszavágó lesz. Cipruson meg kell tartanunk az előnyünk” – jelentette ki az atomvárosiak mezében második találatát szerző csatár.

A Konferencialiga-selejtezős párharc második mérkőzését jövő héten csütörtökön, augusztus 1-jén 18 órakor rendezik Larnaca otthonában.

Konferencialiga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés
Paksi FC–AEK Larcana 3–0 (1–0)
Paks, 2989 néző. V.: Higler – De Nas, De Groot (hollandok)
Gólszerző: Haraszti (17.), Tóth B. (61.), Ötvös (74.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!