Labdarúgás

2024.07.25. 21:56

Konferencialiga-selejtező: három gólos előnyt szerzett a Paks (képgalériával)

Nagyot fordult a világ a Paksi FC-nél, amely hazai pályán 3–0-s előnyt szerzett a ciprusi AEK Larnaca ellen a Konferencialiga-selejtező párharcának első mérkőzésén.

Berg Sándor

Tanult a Corvinul elleni hibájából a Paks, amely ezúttal nem rontott ajtóstól a házba és nem esett neki rögtön a ciprusiaknak. Éppen ezért lassan csordogált a játék, az első helyzet előbb Haraszti Zsolt, majd Hahn János előtt adódhatott volna a tizenhatos vonalánál, de egyikőjük sem tudta tisztára játszani magát. Nem úgy negyedóra elteltével a már említett Haraszti, aki tizenkét méterről jobbról, jobbal kíméletlenül kilőtte a hosszú felső sarkat. A saját nevelésű támadónak ötödik mérkőzésén ez volt a második találata a nemzetközi kupában, az elsőt még ferencvárosiként lőtte 2015 júliusában a holland Go Ahead Eagles ellen 4–1-re megnyert Európa-liga selejtezőn.

Haraszti Zsolt egy bombával szerzett vezetést a Paksnak
Haraszti Zsolt egy bombával szerzett vezetést a Paksnak
Fotó: Molnár Gyula

A vezetés birtokában is megfontoltan játszott Bognár György csapata, amelynél eltiltás miatt Szabó Bálint és a románok elleni múlt heti találkozón megsérült Silye Erik sem volt bevethető, ahogy a Vasashoz igazolt Könyves Norbert már nem, a helyére érkező Zimonyi Dávid pedig még nem léphetett pályára. Támadószellemű játékosokkal eddig sem voltak ellátva az atomvárosiak, ezt tetézte Hahn János elvesztése, aki a ciprusi kapussal ütközött a térdével szerencsétlenül, és hordágyon kellett levinni a pályáról.

Fordulás után is a holland Mark Diemers volt a vendégek legaktívabb játékosa, de egyedül kevés volt a védők és Szappanos Péter ellen. Nem úgy az első félidő végén kényszerűségből becserélt Tóth Barna, aki védőjéről lefordulva tört be a tizenhatoson belülre, és bár a kapus a lövésébe beleért, csak befelé tudta tolna a labdát. A télen Kecskemétről érkező csatárnak ez mindössze a második gólja volt zöld-fehér mezben, de egyben a legfontosabb. Ahogy fontos volt nem sokkal később egy jobb oldali szöglet után elfejelni a labdát Zlatan Alomerovic elől, ami a nyári érkező Ötvös Bence elé került, ő pedig a lábát nem féltve zárta le az „odavágót”, a Paks pedig nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A párharc visszavágóját augusztus 1-jén, 18 órakor játsszák Larnacában.

Konferencialiga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés
Paksi FC–AEK Larcana 3–0 (1–0)
Paks, 2989 néző. V.: Higler – De Nas, De Groot (hollandok)
Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Ötvös – Osváth, Papp K. (Horváth K., 90.), Vécsei (Balogh B., 82.), Windecker, Szabó J. – Haraszti (Mezei, 82.), Hahn (Tóth B., 41., Böde, 90.). Vezetőedző: Bognár György
Larnaca: Alomerovic – F. Sánchez (Godswill, 75.), Milicevic, Roberge, Á. García – J. Suárez, Ledes (Rohdén, 66.) – Faraj, Diemers (Gama, 75.), Gyurcsó (Santos, 57.) – Fran Sol (Cabrera, 66.). Vezetőedző: Juan Ferrando
Gólszerző: Haraszti (17.), Tóth B. (61.), Ötvös (74.)
Sárga lap: Vécsei (24.), Papp K. (44.), Kinyik (90+2.), illetve Ledes (42.), Alomerovic (74.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!