Labdarúgás

2024.07.13. 19:57

Dárdai Pál és barátai avatták fel a vadonatúj bátaszéki focipályát

Sztárparádét láthatott a közönség szombat kora este Bátaszéken. Dárdai Pál és barátai avatták fel a sporttelep tavaly elkészült centerpályáját.

Rónai Gábor

Horváth István (balról), a megyei fociszövetséget képviselő Sebestyén Ágoston, Bánki Erik és Bozsolik Róbert vágta át az ünnepi szalagot

Fotó: Mártonfai Dénes

Nem volt hiány sztárokból. Dárdai Pál jó nevekből álló gálacsapatot hozott el a bátaszéki pályaavatóra. A Vicze János Városi Sporttelep centerpályáját teljesen felújították, nem túlzunk hogy ha azt írjuk, hogy a vasárnapi Európa-bajnokság döntőjét is simán le lehetett volna játszani rajta. Kímélték is a bátaszékiek, hogy olyan szép legyen, mint amilyen lett. Másfél évig nem is fociztak rajta, előbb Mórágyon, majd Őcsényben játszották le hazai bajnoki mérkőzéseiket. A nagymányokiak elleni csatára ugyan egy ízben hazatértek, hogy mégiscsak láthassa őket szurkolótáboruk, de az akkori meccset, még ha 8–0-ás sikert is hozott, erős túlzás lett volna avatónak titulálni. 

A bátaszéki klubvezetők meg akarták adni a módját, s ma délutánra sikerült is egy remek gárdát meghívniuk, Dárdai Pál gálacsapata érkezett a városba. A Hertha BSC korábbi vezetőedzője, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya tele rakta ismert nevekkel a keretet. Eljött az avatóra Lőw Zsolt, Juhász Roland, Czvitkovics Péter, Márton Gábor, Kulcsár Árpád és az egyik legismertebb magyar strandfocista, Badalik Szabolcs. A tolnai vonalat pedig Gyánó Szabolcs, Buzás Attila és Hosnyánszki Zsolt képviselte – a teljesség igénye nélkül. 

Az avatón Varjas Zoltán, a labdarúgó szakosztály vezetője mindenkinek köszönetet mondott, akik tettek valamit azért, hogy megvalósulhasson az álmuk és ilyen pályán focizhassanak, kezdve a korábbi klubvezetőktől az edzőkön át azokig a futballistákig, akik messzire vitték a BSE jó hírét. Politikailag is erős volt az avató, Horváth István, a térség országgyűlési képviselője, Bánki Erik pécsi országgyűlési képviselő (aki az eseményre az MLSZ elnökségi tagjaként érkezett), Bozsolik Róbert polgármester – utóbbiak szintén megosztottak néhány ünnepi gondolatot a jelenlévőkkel – is átvágta a nemzeti színű szalagot. Dárdai Pál pedig köszöntőjében azt mondta, örülnek a meghívásnak, amelynek boldogan tettek eleget, s azt kívánta, hogy a 113 éves egyesület még legalább száz évig boldogítsa a helyieket. 

A gálameccs előtt pályán volt a bátaszékiek és a tolnaiak U13-as csapata, illetve a jelenlegi vármegyei I. osztályú Bátaszék SE, amely a Baranya vármegyei II. osztályú véméndiekkel játszott, s nyert 4–0-ra. A fő attrakció kilenc gólt hozott, ebből hatot szereztek Dárdaiék, hármat a hazaiak. A legszebbet viszont kétség kívül ők lőtték, Rupa László pazar mozdulattal tekert egy szabadrúgást a kapuba. A meccslabdát a korábbi bátaszéki kedvenc, a kezdőrúgást is elvégző, SM-betegséggel élő, de örökké vidám és mosolygós Kollár Sándor kapta meg ajándékba. 

Neki biztosan felejthetetlen élmény marad ez a nap, de a többiek is a bátaszéki sport egyik jeles eseményeként tekinthetnek majd vissza rá. 

Jó kis csapattal állt fel a Bátaszék All Star
Nemcsak a Dárdai Team, hanem a hazai All Star-gárda is jó neveket vonultatott fel. Pozsár István, Brecska László, Nagy Sándor, Rupa László, Péter Róbert, Vituska István, Botos Tamás, Bojás Zoltán, Diriczi László Samu Péter és Bozsolik Róbert polgármester is pályára lépett. Nem hiába mondták a lelátón: ha közülük most még néhányan futballozhatnának, aligha lenne ellenfele a BSE-nek a vármegyében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!