Cselgáncs

2024.07.31. 11:04

Gercsák Szabina az első meccsén kikapott, és máris kiesett az olimpián

Nem jutott sok sikerélmény a magyar dzsúdósoknak szerdán, a párizsi olimpián. A paksi Gercsák Szabina első meccsén kikapott, s máris kiesett.

Teol.hu

Gercsák Szabina (kékben) alulmaradt az első fordulóban

Fotó: AFP

A 70 kilogrammos súlycsoportban szereplő paksi Gercsák Szabina kikapott első mérkőzésén, így kiesett szerdán a párizsi olimpia cselgáncstornáján. Az Atomerőmű SE 28 éves versenyzője első olimpiai mérkőzésére készült, és a 32 között a kétszeres kontinensbajnok ausztrál Aoife Coughlan várt rá, akitől mindkét eddigi találkozójukon kikapott. 

Gercsák Szabina (kékben) alulmaradt az első fordulóban
Gercsák Szabina (kékben) alulmaradt az első fordulóban
Fotó: AFP

A harmadik összecsapáson az Eb-bronzérmes magyar nem találta a fogást riválisán, és két perc elteltével már két intésnél tartott. Így jutottak el a hosszabbításig, amelyből 13 másodperc telt el, amikor Coughlan egy hátsó gánccsal földre vitte Gercsákot, és nyert. Braun Ákos tanítványa így helyezetlenül zárta első olimpiáját. 

„Úgy érzem, nem adtam ki magamból mindent – mondta Gercsák Szabina az M4 Sport kamerái előtt. – Nagyon jól ismertük egymást az ellenfelemmel, edzőtáborban is sokszor találkoztunk. Sajnos megtalálták az ellenszert ellenem, nem volt sok esélyem eldobni riválisomat. Volt pár jó fogásom, azokat kellett volna kihasználni, de nem sikerült. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki végigkísért ezen az úton, az orvosoknak, a gyógytornászoknak, az edzőimnek, családomnak. És a legjobb barátnőmnek, aki mindig biztat, és mellettem áll, hogy a mélypontok ellenére se hagyjam abba a dzsúdót” – összegezte a történteket Gercsák. 

Korábban Pupp Réka ötödik helyen végzett az 52 kilogrammosok küzdelmeiben. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!